Međimurje Press
Grad PrelogIT

Projekt kojim se Osnovna škola Prelog želi pretvoriti u digitalno zrelu školu!

Na prigodnoj konferenciji za novinare sazvane 14. srpnja u 9,30 sati u Gradkoj vijećnici, o samom projektu govoriti će ravnateljica Osnovne škole Prelog Melita Trupković, izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, Prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, Nikola Pavčec, učitelj informatike u Osnovnoj školi Prelog te Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga.

Kako bi se postigao cilj digitalno zrele škole, opremanje će se  provesti u više faza, prema prioritetima:

  1. Faza 1: opremanje dvije informatičke učionice, kako bismo omogućili nesmetano odvijanje nastave informatike i svim učenicima omogućili pristup računalnim resursima tijekom nastave informatike.
  2. Faza 2: opremanje interaktivnih učionica za kabinetsku i drugu vrstu nastave, kako bi nastavnici mogli koristiti IKT u razrednoj nastavi i predmetnoj nastavi.
  3. Faza 3: kupnja opreme za razvoj STEM vještina kod djece kako bi se u postojeće predmete, izvannastavne aktivnosti i buduće učeničke projekte integrirala robotika, problemsko učenje, mogućnost učenja 3D ispisa, učenje umjetne inteligencije (AI) i sl. STEM oprema omogućit će uvođenje potpuno novih izvannastavnih aktivnosti, edukacija i radionica do iduće školske godine.
  4. Faza 4: kupnja i opremanje modularne učionice budućnosti, kako bi se omogućilo izvođenje nastave iz bilo kojeg predmeta uz upotrebu IKT-a odnosno integracija i korištenje tehnologije od strane učenika za potrebe pojedinih predmeta. Tu učionicu rezervira nastavnik koji želi nastavu iz svojeg predmeta 45 min ili 90 min raditi s upotrebom IKT-a (npr. koristiti računala za učenje biologije ili testiranje znanja iz nekog predmeta upotrebom računalnih testova). Opremanje ovakve modularne učionice planira se po završetku dogradnje škole.

Realizacija projekta važna je za organizaciju i provođenje jednosmjenske nastave u školi, a djeci stjecanje danas prijeko potrebnih znanja iz STEM područja, kako bi se obrazovala i ravnopravno konkurirala svojim vršnjacima iz drugih prestižnih škola u RH.

Osnovna škola Prelog – škola budućnosti.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja