medjimurjepress@gmail.com

Puhačkom orkestru Grada Preloga zlatna plaketa u Novom Vinodolskom

Puhački orkestar Grada Preloga ostavio je sjajan dojam u Novom Vinodolskom gdje je održan 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, a u dvodnevnom programu nastupilo je 16 orkestara s ukupno 650 glazbenika.

Puhački orkestar Grada Preloga, sa svojim dirigentom, profesorom Igorom Hrustekom, osvojio je Zlatnu plaketu u C kategoriji te potvrdio stalno napredovanje svojih mladih glazbenika. U natjecateljskom i revijalnom programu orkestri su se, osim u Novom Vinodolskom, predstavili i u Crikvenici i Selcu. Na otvorenju Susreta nastupilo je svih 650 glazbenika koji su pod ravnanjem maestra Ivana Glibote izveli Beethovenovu ‘Odu radosti’ i ‘Novovinodolsku koračnicu’ Marka Poklepovića.

Susrete puhača otvorio je novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić. Puhačke orkestre ocjenjivalo je stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisak i Miro Saje. U izlučnim nastupima za izbor sudionika 33. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara u okviru 10 županijskih i regionalnih smotri sudjelovalo je 1750 glazbenika u 49 orkestara. Ovogodišnji 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizirao je Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Novog Vinodolskog, novljanskog Centra za kulturu, Hrvatskog društva skladatelja, hotelijerske tvrtke Jadran d.d. Crikvenica te novljanske i crikveničke Turističke zajednice.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*