medjimurjepress@gmail.com

Radovi na proširenju Gospodarske zone Sjever

U Gospodarskoj zoni Prelog Sjever, krenuli su infrastrukturni radovi na proširenju i uređenju zone. Prije desetak dana, sa tvrtkom Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o. potpisan je Ugovor o izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu.

Radi se o izgradnji prometnice UK7 (ulični koridor), UK8 i UK9, oborinske i sanitarne kanalizacije, javne rasvjete i DTK mreže (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) u Gospodarskoj zoni Sjever. Vrijednost potpisanog Ugovora, koji su potpisali gradonačelnik Ljubomir Kolarek te Zvonimir Pavlic ispred tvrtke Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o. iznosi 13.358.945,98 kuna (sa PDV – om). Također, potpisan je i Ugovor o stručnom nadzoru nad radovima na izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu, sa tvrtkom NORD-ING d.o.o. iz Čakovca, vrijedan 226.625,00 kuna (sa PDV – om). Inače, Grad Prelog je za ovaj projekt potpisao Ugovor o financiranju projekta „Izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni u Prelogu – Sjever“ sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, gdje se Gradu Prelogu dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 8.447.811,57 kuna.

Ugovor sa Ministarstvom potpisan je u okviru dodjele bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Nekoliko parcela već je prodano te se uskoro očekuju novi stanari, u ovom proširenom dijelu Gospodarske zone Prelog Sjever. Svi zainteresirani mogu pronaći podatke o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Sjever na sljedećoj poveznici:

https://www.prelog.hr/natjecaji/natjecaji-zakupi-i-javni-pozivi/natjecaj-o-prodaji-zemljista-gz-sjever-prelog/a3686

Željko Sokač

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*