Rekonstrukcija prometnice

Potpisani ugovori za projekt Rekonstrukcija prometnice Industrijske zone Istok UK5 sa spojem do šljunčare Eurobeton

U sklopu konferencije za novinare, održane 4. srpnja u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, potpisani su Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji i Ugovor o stručnom nadzoru nad radovima na izgradnji u sklopu projekta „Rekonstrukcija prometnice Industrijske zone Istok UK5 sa spojem do šljunčare Eurobeton“.

Ugovori su potpisani sa tvrtkama Pavlic – Asfalt – Beton d.o.o. za poslove izgradnje, gdje je Ugovor potpisala Darija Pavlic Prša, dok je Ugovor o nadzoru, ispred tvrtke Nord – ing d.o.o. potpisao Rok Magdalenić.

Novinari su upoznati sa početkom projekta „Rekonstrukcija prometnice Industrijske zone Istok UK5 sa spojem do šljunčare Eurobeton“. Sredstva za ovaj projekat dobivena su iz Ministarstva poljoprivrede, programa ruralnog razvoja i poljoprivrede, mjera 7.2.2., ‘Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta’ namijenjenog gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Ukupna dužina prometnice je 1437 metara, a od toga će se urediti 953,41 metara i to na način da se asfaltira prometnica, izvedu pješačko biciklističke staze obostrano te da se izvede odvodnja oborinskih voda cijele dionice.

Realizacijom ovog projekta omogućit će se kvalitetnije i prihvatljivije za okoliš korištenje nerazvrstane ceste, a njezinim konačnim uređenjem sa pješačko biciklističkom stazom, omogućit će se korištenje većem broju građana i to od male djece do starijih osoba. Rekonstrukcija nerazvrstane ceste omogućit će dugoročno odvijanje aktivnosti i jačanje kvalitete života za djelatnike Industrijske zone Istok, ali i građane Grada Preloga. Vrijednost potpisanog Ugovora o javnoj nabavi radova na izgradnji iznosi 4.236.683,75 kuna (sa PDV-om), dok je vrijednost Ugovora o stručnom nadzoru nad radovima 41.875,00 kuna (sa uključenim PDV-om).

Projekt je predstavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš. Veliko zadovoljstvo istakao je i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Predviđeni završetak radova je uz Dan Grada Preloga, 6.12.2018. godine.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*