Međimurje Press
Grad Prelog

Saborski odbor za obranu posjetio tvrtku Šestan Busch d.o.o. i Grad Prelog!

Tvrtku Šestan Busch d.o.o. iz Preloga te Grad Prelog, posjetili su, u četvrtak 4. studenog, članovi Odbora za obranu Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Odbora Frankom Vidovićem

Tvrtka Šestan Busch d.o.o. jedna je od tvrtki na koje je Grad Prelog posebno ponosan te je dio Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije. Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije formalno je udruženje primarno industrijskih dionika koji svojim aktivnostima i djelatnostima daju podršku obrambeno-sigurnosnom sustavu Republike Hrvatske ali i Europske unije. Uspostava ovog klastera omogućila je umrežavanje javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora u cilju pripreme i provedbe istraživačko-razvojnih i inovacijskih projekata obrambeno-sigurnosne industrije Republike Hrvatske, što posredno vodi do jačanja konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske.

Članove odbora tvrtkom je proveo direktor tvrtke Alojzije Šestan, uz svoje najbliže suradnike, a sve je pozdravio i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Obiteljska tvrtka Šestan Busch d.o.o. iz Preloga, već je odavno stekla globalni status najboljeg proizvođača protubalističkih kaciga. Tijekom 25 godina postojanja oznaka raširili su se na svim kontinentima, a dva i pol milijuna kaciga štite živote i zdravlje pripadnika vojnih, policijskih i drugih sigurnosnih postrojbi i organizacija iz 75 zemalja. Posebno ulažu u razvoj novih proizvoda, nastojeći kvalitetom uvijek biti korak ispred konkurencije iz cijelog svijeta.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja