medjimurjepress@gmail.com

Sastanak projektnih partnera projekta ENES-CE

U petak, 17. siječnja 2020. godine, u prostorima Grada Preloga, održan je koordinacijski sastanak hrvatskih partnera projekta ENES-CE. Glavni cilj projekta je aktivno uključivanje građana u procese planiranja te izrade planskih i strateških dokumenata koji se odnose na sektor energetike. Na taj će se način doprinijeti održivom regionalnom razvoju i to putem osnivanja građanskih energetskih grupa koje će jedinicama lokalne samouprave pružati pomoć i potporu (bottom-up princip) kod planiranja i kasnije implementacije energetskih strategija i planova.

Grad Prelog predstavljali su gradonačelnik Ljubomir Kolarek, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš te voditelj projekta Miroslav Hržić.  Iz Međimurske energetske agencije MENEA-e nazočili su direktor Alen Višnjić i voditeljica projekta Maja Bratko, a sastanku su prisustvovali vanjski suradnici na projektu ENES-CE iz Zadruge za etično sufinanciranje –ZEF, Iva Ivšić i Goran Jeras.

Glavna tema sastanka bila je izrada Akcijskog plana održivog energetskog razvoja i klimatskih promjena Grada Preloga (SECAP) kao jednog od rezultata projekta.  Definirani su zadaci te obveze za svakog od dionika pri realizaciji planiranih aktivnosti i izradi samog dokumenta s ciljem budućeg poboljšanja provedbe strategije smanjenja emisija ugljika te poticanja politika ublažavanja i smanjenja klimatskih promjena.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*