medjimurjepress@gmail.com

Spomen ploča na mjestu stradavanja Roma u II. Svjetskom ratu

U subotu, 7. prosinca, na groblju u Draškovcu, kratkom je svečanošću obilježeno postavljanje spomen ploče na mjestu stradanja Roma u 2. svjetskom ratu – Memorijalno mjesto stradanja Roma u II. Svjetskom ratu u Draškovcu.

Na ovoj su ploči upisana imena: Jelena Oršoš, Đuro Oršoš, Marta Balog, Terezija Balog, Agneza Bogdan, Elizabeta Bogdan, Pavao Bogdan, Marija Bogdan, Agneza Virag te Terezija Bogdan. Spomen ploču podigla je Udruga Roma „Za bolje sutra“, uz pomoć Grada Preloga. Ispred Udruge Roma „Za bolje sutra“, sve je pozdravio predsjednik Damir Ignac te Petar Horvat, koji je podsjetio na povijesne činjenice stradavanja.

Svima su se obratili i zamjenik načelnice Općine Pribislavec iz redova Romske nacionalne manjine Željko Balog, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Gradu Mursko Središće Milorad Mihanović te Franjo Horvat, predsjednik Udruge Roma Korakpo korak iz Koprivničko-križevačke županije. Svečanost je završila polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Sve je pozdravio i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, koji je nazočio ovom događaju sa svojim suradnicima, a nazočni su bili i predstavnici Međimurske županije i Mjesnog odbora Draškovec.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*