Sporazum o udruživanju u provedbi projekta „Ne dvoji nego smeće odvoji!“

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike prije desetak dana objavilo je Javni poziv za sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, jedinice lokalne samouprave dužne su na svojim područjima provoditi izobrazno-informativne aktivnosti, a kroz ovaj poziv za to su im osigurana i značajna sredstva. Ministarstvo je gradovima i općinama osiguralo ukupno 47,2 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava za provedbu edukativnih programa. Sredstva su osigurana kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Udio sufinanciranja iz Europske unije je maksimalno 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog poziva su jedinice lokalne samouprave koje prijavljuju projekt provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području koje obuhvaća više od 10.000 stanovnika.

Slijedom toga, u prostorima Grada Preloga potpisan je, u ponedjeljak 12. veljače, Sporazum o provedbi izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Sporazum su potpisali predstavnici  12 jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije (Grad Prelog te općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Donji Kraljevec, Goričan, Belica, Dekanovec, Domašinec, Podturen i Pribislavec te jedna jedinica lokalne samouprave iz Varaždinske županije (Općina Martijanec). Ove jedinice lokalne samouprave pokrivaju više od 40 tisuća stanovnika te se sukladno javnom pozivu prijavljuje 18 aktivnosti u vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Očekuje se odobrenje ovog projekta i njegov početak u drugoj polovici ove godine, a 18 aktivnosti provoditi će se kroz cijelo vrijeme trajanja projekta koje iznosi 20 mjeseci. Cijeli projekt vodi projektni tim Grada Preloga.

(Željko Sokač)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*