Sportske igre mladih u Europskom gradu sporta

Grad Prelog i ove je godine domaćin Turneje radosti Sportskih igara mladih. Turneja radosti ove će godine pohoditi 16 gradova diljem Hrvatske, koji će na jedan dan postati središnja mjesta hrvatskog amaterskog sporta i odaslati poruku podrške sportskog načina života među djecom i mladima u svojim lokalnim zajednicama. Prelog će ugostiti Sportske igre mladih, u petak 11. svibnja, na prostoru Sportskog parka Mladost u Prelogu. Sportski dio programa sadržavat će natjecanja iz graničara i atletsku utrku na 60 metara. Početak sportskog programa biti će u 15 sati. U večernjim satima posjetitelje očekuje veliki vatromet i koncert sjajnog zabavljača Mladena Grdovića.

Slijedom kandidature te posjeta Komisije Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe), u Prelog je prije desetak dana stigla sjajna vijest. Naime, Prelog je zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski Grad sporta 2019. Dodjela nagrade biti će 22. studenog u Bruxellesu, u prostorima Europskog parlamenta. Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag.

Tim povodom održat će se konferencija za novinare u četvrtak 10. svibnja, u 10,00 sati, u prostorima Gradske vijećnice Grada Preloga.

(ž.s.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*