Svečano za Dan Grada Preloga

Dan Grada Preloga, svečano je proslavljen i ove godine, cjelodnevnim događanjima u Prelogu, a završen svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Preloga. U prijepodnevnim satima obilježen je završetak radova u Novoj ulici u Čehovcu, posebnom svečanošću otvorena je grobna kuća, otkriven je poklonac svetom Antunu u Ulici Matije Gupca u Prelogu, u pogon je puštena pametna klupa u centru Preloga te su obiđeni radovi na izgradnji sportske dvorane u Draškovcu.

U poslijepodnevnim satima, u prostorima Gradske uprave Grada Preloga, potpisani su ugovori o donaciji vrijednih umjetničkih zbirki Danijela Režeka i obitelji Ivana Haramije Hansa Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Prije same sjednice, služena je sveta misa u župnoj crkvi sv. Jakoba te su položeni svijeće i cvijeće na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke župe. Tom su prigodom, prigodno slovo izrekli zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan te počasni građanin Grada Preloga Marijan Ramuščak.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koju je otvorio Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga, nazočio je niz gostiju i uzvanika. „Gradsko vijeće Grada Preloga u ovom sazivu, do sada je održalo četiri sjednice. Uz konstituirajuću sjednicu, najvažnija je bila posljednja sjednica Gradskog vijeća  gdje pak je najvažnija točka bilo donošenje proračuna Grada Preloga za 2018. godinu. Prema donesenom proračunu ukupni prihodi i primici proračuna Grada Preloga za 2018. godine planirani su u iznosu od 50.890.000,00 kuna što je za 45% više od razine aktualnog plana tekuće proračunske godine. Moram reći da sam zadovoljan, što unatoč takvim brojkama, proračun nije nazvan ni nemogućim ni napuhanim ni nerealnim. Drago mi je da svi politički sudionici prepoznaju da se radi dobro i kvalitetno, na zadovoljstvo svih građana Preloga.“, istakao je Ujlaki.

Svim su se prisutnima obratili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, ministar turizma Gari Capelli, saborski zastupnik Darko Horvat, međimurski župan Matija Posavec, a u ime prijateljskih međimurskih općina načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga. Uz njih svojim su dolaskom Prelogu Dan Grada Preloga čestitali varaždinski župan Radimir Čačić, predsjednik Uprave Hamag Bicro Vjeran Vrbanec, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, predstavnici gradova Varaždinske Toplice, Mursko Središće, Malog Lošinja, Občine Puconci iz Slovenije, zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predstavnici institucija i javnih poduzeća s područja Grada Preloga i Međimurske županije. „U svim tim projektima ne smijemo zaboraviti ljude. Njihove probleme, njihovu borbu za bolje sutra. Prelog mora biti primjer grada u kojem ljudi vole živjeti. Zato jer imaju uvjete za dobar obiteljski život. Zato jer su zadovoljni svojim primanjima. U tome posebno molim za pomoć gospodarstvenike.“, dodao je Kolarek. Državni tajnik Majdak najavio je željeno financiranje Dječjeg vrtića Fijolica, što je istaknuto i u Proračunu Grada Preloga za iduću godinu.

Dodjeljena su javna priznanja Grada Preloga za 2017. godinu. Tako su Grb Grada Preloga primili  Mirjana Hržić iz Preloga, Mirko Švenda iz Čehovca te vlč. Antun Štefan iz Preloga. Plakete Grada Preloga primili su Ivan Višnić iz Preloga, Vinko Kemec iz Cirkovljana, Marija Markač iz Preloga, Caritas Župe sv. Jakoba Prelog te Udruga žena „Priločko srce“.

Nagrade su predali predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, gradonačelnik Ljubomir Kolarek te njegov zamjenik Zdravko Kvakan, a ime svih nagrađenih zahvalio je velečasni Štefan.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog, Pjevački zbor Grada Preloga te Klapa Čikat iz Malog Lošinja, kroz program je vodio Željko Sokač, a čestitku je Gradu Prelogu uputio Nikola Srpak, kao predstavnik Društva Naša djeca iz Preloga. Prikazan je i „Priločki Dnevnik“ kojeg je pripremio Studio Vipro iz Preloga, a koji je prikazao slikom i riječima život Grada Preloga u 2017. godini.

(Ž.S.)

Foto: Studio VIPRO

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*