Međimurje Press
Grad Prelog

Tjedna događanja u Prelogu

DOM KULTURE

  • 11. – 13.10.2019. 3. DANI SMIJEHA – KEREKESH TEATAR

  • 11.10.2019. PETAK U 19 SATI, „BOGI IVAČ ZNOVA“

Redatelj, autor adaptacije te kostimograf: Ljubomir Kerekeš; Uloge: Jan Kerekeš, Sunčana Zelenika Konjević, Ljubomir Kerekeš, Marija Krpan, Igor Baksa

Jedna od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a u Varaždinu, vraća se u punom sjaju. Naravno, radi se o predstavi Bogi Ivač – Znova. Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja će obnoviti kajkavsku erotsku komediju Bogi Ivač i opravdati dodatak Znova u sklopu kojeg se nalazi niz novih, aktualnih i duhovitih situacija. Predstava je svakako za odrasle jer obiluje lascivnim scenama. Jan Kerekeš utjelovljuje novog Bogog Ivača, Sunčana Zelenika Konjević Miciku, Ljubomir Kerekeš i Marija Krpan glume roditelje Bogog Ivača, a Fičfirič je Igor Baksa. Redateljsku palicu čvrsto drži Ljubomir Kerekeš. Glumica Sunčana Zelenika Konjević na VII. Gumbekovim danima dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu (Micika).

  • 12.10.2019. SUBOTA U 10 SATI, „BIBI I BUBI“ – ULAZ BESPLATAN

Tekst i režija: Jan Kerekeš; Uloge: Jan Kerekeš (Bibi) i Matko Knešaurek (Bubi)

Godina je 2034. i naš planet postao je jedno veliko smetlište. Bibi i Bubi su junaci modernog doba koji većinu djetinjstva provode na smetlištu. Koliko god im roditelji ne dopuštaju to, njih veseli što dolaze doma prljavi, neuredni i smrdljivi. Kroz igru i niz duhovitih situacija pokušati će sastaviti podmornicu i pronaći škrinju u kojoj se nalazi plan za spas svijeta. Ništa u životu nije lako, pa tako nije lako ni promijeniti svoje navike i učiniti svijet boljim.

  • 12.10.2019. SUBOTA U 19 SATI, „SVE U TRI…“

Redateljica: Iva Ilakovac; Uloge: Katarina Baban, Sanja Drakulić, Matija Kačan/Frano Novljan

Komedija Kerekesh Teatra u kojoj dvije cimerice muku muče sa susjedom koji se objesio točno kod njihovog prozora. Sofija i Marlena uspijevaju uvući visećeg susjeda u svoj stan i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja oživljavanja, uz sve komplikacije, pokojni susjed ima još iznenađenja. Velikih.

  • 13.10.2019. NEDJELJA U 19 SATI, „POD HITNO NA HITNU“

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš; Uloge: Jan Kerekeš, Goran Koši, Darko Janeš, Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš

U ovoj hitnoj prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno sa nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se zatiču u prostoriji hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav.

Pretprodaja ulaznica: Turistička zajednica Grada Preloga, Tratorria Rossa

Cijena: Paket 3 predstave – 111 kuna; Pojedinačna ulaznica – 55 kuna

BROJ PAKETA OGRANIČEN, PRODAJA ULAZNICA OD 24. RUJNA!

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • 9.10.2019., SRIJEDA U 19,00, IZLOŽBA I PREDAVANJE „USPUTNA AMERIKA“

On the Road Again“, pjesma Willia Nelsona pratila je Sinišu Goluba i njegovu obitelj svakog jutra na roadtripu automobilom po Americi. Na putovanju Amerikom nastala je serija fotografija koje Siniša Golub izlaže u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Siniša Golub kreirao je tzv. uličnu fotografiju, kojoj je cilj zabilježiti spontani trenutak koji se dogodio na nekom javnom prostoru. Zaustavljeni trenutak je iskren, neponovljiv i bez namještanja kadra. Zbog toga odiše emocijama koje ne možemo prikriti kada vidimo ovu seriju fotografija. „Usputna Amerika“ govori nam mnogo više od samih vizira američkog krajolika. To je dvadeset i šest fotografija koje govore o ljubavi. Ljubavi prema bližnjima, životinjama, prirodi, putovanju, umjetnosti.

Izložba „Usputna Amerika“, otvorit će se, u srijedu 9. listopada, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, s početkom u 19,00 sati, a u sklopu otvorenja izložbe, autor, Siniša Golub, će održati i putopisno predavanje. Izložba ostaje otvorena do 9. studenog 2019. godine.

DOGAĐANJA

  • 7.10.2019. DO 12.10.2019., OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA

I ove godine, Društvo Naša djeca Prelog organizira obilježavanje Dječjeg tjedna u Prelogu. Programi će se odvijati u prostorima Udruge umirovljenika Prelog, Knjižnice i čitaonice Grada Preloga te u Domu kulture Grada Preloga. Posljednjeg dana, u subotu 12. listopada, na trgu ispred Doma kulture, organizirat će se pravi Lov na blago, a nakon dječje predstave „Bibi i Bubi“, u sklopu ovogodišnjih Dana smijeha, podijelit će se diplome za sudjelovanje u brojnim radionicama i događanjima koje je proteklih mjesec organiziralo Društvo Naša djeca Prelog. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci:„Ljubav djeci prije svega!“ te se dodatno u javnosti ističe i poruka, koja izražava glas djece: „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“. Dječji tjedan, ove godine, započinje u ponedjeljak 7. listopada, obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta.

  • 12.10.2019., SUBOTA U 17,30, 26. PRILOČKI FOLKLORNI SUSRETI

Čuvari tradicije, običaja i međimurskog folklora, članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga, organiziraju u subotu, 12. listopada, 26. po redu Priločke folklorne susrete. Duga je tradicija ovih susreta, a ove će se godine Priločki folklorni susreti održati u Sportskoj dvorani Osnovne škole u Prelogu. Mimohod domaćina i njihovih gostiju, kreće u šesnaest sati i četrdeset i pet minuta, ulicama Preloga, a program u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, započinje u 17 i 30. Ulaz je besplatan, a sve posjetitelje čeka uživanje u bogatstvu tradicije svih krajeva Hrvatske. U programu će sudjelovati dječja sekcija i starija sekcija Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog te gosti, Tamburaški sastav KUD Strahoninec, Etno udruga „Zipka“ Kumrovec, KUD Općine Donji Kraljevec, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec, Hrvatsko kulturno društvo Pomurje Lendava Slovenija, KUD „Hruševec Kupljenski“, Pjevački zbor Strahoninec te Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog, uz pratnju Tamburaškog sastava Udruge umirovljenika Prelog.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja