medjimurjepress@gmail.com

Tržnica u Prelogu spremna za rad

Stožer civilne zaštite Grada Preloga, održao je, u srijedu, 8. travnja, svoj redovni sastanak. Istaknuto je zadovoljstvo trenutnom situacijom u Gradu Prelogu te upućena zahvala svim građanima koji poštuju sve mjere i odredbe, koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske te Međimurske županije. Grad Prelog, u suradnji sa Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o., pripremio je za rad, sukladno svim odredbama, tržnicu u Prelogu. GKP Pre-kom d.o.o. pripremio je za rad natkriveni dio tržnice Prelog. Biti će postavljeno 10 stolova/prodajnih mjesta koja će biti odvojene pregradama. Tržnica će biti otvorena od 8 do 11 sati utorkom i subotom, osim u slučaju drukčije upute Stožera civilne zaštite Grada Preloga.

Na prostoru tržnice moći će se zadržavati manji broj kupaca (maksimalno 10 kupaca) uz održavanje minimalnog razmaka od 2 metra. Za sve na tržnici biti će osigurano dezinfekcijsko sredstvo, a sam prostor tržnice će se redovito dezinficirati.

Grad Prelog i dalje poziva sve osobe starije životne dobi koji žive sami, bolesne osobe te sve one koji zbog upozorenja i trenutne situacije trebaju pomoć oko nabavke osnovnih namirnica ili lijekova da se jave na broj telefona Uprave Grada Preloga 040/645-301, u vremenu od 7 do 15 sati. Gradske će službe, u suradnji sa Caritasom Župe sv. Jakoba Prelog i Crvenim križem Grada Preloga, organizirati volontere koji će se odazvati na poziv starijih i nemoćnih. Stoga, ovim putem pozivamo i sve one, koji se žele na ovaj način uključiti u pomoć, kao volonteri, da se jave na isti broj telefona 040/645-301, kako bi se ažurirala i uspostavila mreža volontera koji će sudjelovati u ovoj akciji.

Također, Grad Prelog, će u sljedećim danima, donijeti mjere i odluke za pomoć fizičkim i pravnim osobama, pogođenima epidemijom bolest COVID19, a koje će se odnositi na plaćanje i naplatu određenih davanja, koje su u nadležnosti Grada Preloga (komunalna naknada, porez na potrošnju, zakup prostora za uslužne djelatnosti, zakup javnih površina na području Grada Preloga). I u normalnom tijeku događaja i u normalnim uvjetima poslovanja Grad Prelog je u vrlo rijetkim slučajevima pokretao ovršne postupke radi naplate gradskih davanja, a to sigurno neće činiti niti za vrijeme ove novonastale situacije. Izrađen je Upitnik, putem kojeg, Grad Prelog prikuplja informacije o stanju gospodarstva na području Grada Preloga.

Željko SOKAČ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*