medjimurjepress@gmail.com

U Prelogu do 9.listopada

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

 • 5. i 6.10.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

 • Kralj lavova (The Lion King)

Avanturistički; Uloge/Glasovi: Adrian Pezdirc, Mateja Majerle, Milan Pleština, Frano Mašković, Marko Makovičić, Anja Šovagović Despot, Nika Ilčić, LayZ, Vanna, Dino Jelusić

Disney predstavlja „Kralja lavova“ redatelja Jona Favreaua, igranu verziju Disneyevog klasika iz 1994. godine. Dugoiščekivani „Kralj lavova“ u režiji Jona Favreaua vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi novorođeni lavić Simba. Simba idolizira oca, kralja Mufasu i teška srca prihvaća svoju sudbinu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca jer je upravo on nasljednik prijestolja koji ima druge planove. Borba za Kamen Ponosa opustošena je izdajom i tragedijom što na kraju rezultira Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada.

 • 5. i 6.10.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

 • Joker (Joker)

Kriminalistički, triler; Uloge: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Redateljevo istraživanje Arthura Flecka (Phoenix), čovjeka kojeg je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru, već puno više od toga. Uz Phoenixa, u ostalim su ulogama: dobitnik nagrade Oscar Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron, Bill Camp, Glenn Fleshler, Shea Whigham, Brett Cullen, Douglas Hodge i Josh Pais.Za režiju i produkciju je zaslužan nominiran za nagradu Oscar Todd Phillips, tvorac trilogije Mamurluk.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

 • 9.10.2019., SRIJEDA U 19,00, IZLOŽBA I PREDAVANJE „USPUTNA AMERIKA“

On the Road Again“, pjesma Willia Nelsona pratila je Sinišu Goluba i njegovu obitelj svakog jutra na roadtripu automobilom po Americi. Na putovanju Amerikom nastala je serija fotografija koje Siniša Golub izlaže u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Siniša Golub kreirao je tzv. uličnu fotografiju, kojoj je cilj zabilježiti spontani trenutak koji se dogodio na nekom javnom prostoru. Zaustavljeni trenutak je iskren, neponovljiv i bez namještanja kadra. Zbog toga odiše emocijama koje ne možemo prikriti kada vidimo ovu seriju fotografija. „Usputna Amerika“ govori nam mnogo više od samih vizira američkog krajolika. To je dvadeset i šest fotografija koje govore o ljubavi. Ljubavi prema bližnjima, životinjama, prirodi, putovanju, umjetnosti.

Izložba „Usputna Amerika“, otvorit će se, u srijedu 9. listopada, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, s početkom u 19,00 sati, a u sklopu otvorenja izložbe, autor, Siniša Golub, će održati i putopisno predavanje. Izložba ostaje otvorena do 9. studenog 2019. godine.

DOGAĐANJA

 • 29.9. DO 6.10.2019., TJEDAN ŽUPNOG CARITASA

Od 29. rujna do 6. listopada 2019. godine, održat će se 24. Tjedan župnog Caritasa, u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog te župnog Caritasa. Niz zanimljivih događanja održat će se u sklopu Tjedna župnog Caritasa. Za početak, u sklopu ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu, u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju 29. rujna, s početkom u 19 sati, nastupit će švedski zbor Kristus Konungens Vokalensemble iz Göteborga, sa dirigentom Samuelom Erikssonom.

Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a u srijedu 2. listopada, održat će se u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“ predavanje „Izazov majčinstva“, koju će voditi Terezija Jeđud i Ivana Mikac Dodlek. U srijedu 3. listopada, organizira se susret sa članovima i volonterima Kluba „Duga“, dok će se u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“ održati predavanje „Dostojanstvo ljudske osobe“. Predavač će biti Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. U petak se tradicionalno organizira susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života. Subotnje prijepodne, 5. listopada, rezervirano je za Dane kruha i zahvale. U suradnji sa Gradom Prelogom i Turističkom zajednicom Grada Preloga, na Trgu Slobode ispred Doma kulture te na Trgu sv. Jakoba organiziraju se Dani kruha i zahvale uz sudjelovanje brojnih udruga s područja Preloga. Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 6. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje.

 • 5.10.2019., SUBOTA OD 8 SATI „DANI KRUHA I ZAHVALE“

Turistička zajednica Grada Preloga, u sklopu 24. Tjedna župnog Caritasa, organizira Dane kruha i zahvale uz sudjelovanje brojnih udruga s područja Preloga. Cilj ove manifestacije je pokazati bogatstvo tradicije i baštine našeg kraja sa izložbom plodova zemlje te degustacijom kruha i kolača, uz sudjelovanje škola, udruga te poljoprivrednih proizvođača našega kraja. I ove godine održat će se kuhanje bograča u kotliću, gdje će se uključiti brojne udruge s područja Preloga. Dani kruha i zahvale, održat će se na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu, u subotu 5. listopada od 8 sati ujutro, u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga.

NAJAVE

 • 11. – 13.10.2019. 3. DANI SMIJEHA – KEREKESH TEATAR

 • 11.10.2019. PETAK U 19 SATI, „BOGI IVAČ ZNOVA“

Redatelj, autor adaptacije te kostimograf: Ljubomir Kerekeš; Uloge: Jan Kerekeš, Sunčana Zelenika Konjević, Ljubomir Kerekeš, Marija Krpan, Igor Baksa

Jedna od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a u Varaždinu, vraća se u punom sjaju. Naravno, radi se o predstavi Bogi Ivač – Znova. Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja će obnoviti kajkavsku erotsku komediju Bogi Ivač i opravdati dodatak Znova u sklopu kojeg se nalazi niz novih, aktualnih i duhovitih situacija. Predstava je svakako za odrasle jer obiluje lascivnim scenama. Jan Kerekeš utjelovljuje novog Bogog Ivača, Sunčana Zelenika Konjević Miciku, Ljubomir Kerekeš i Marija Krpan glume roditelje Bogog Ivača, a Fičfirič je Igor Baksa. Redateljsku palicu čvrsto drži Ljubomir Kerekeš. Glumica Sunčana Zelenika Konjević na VII. Gumbekovim danima dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu (Micika).

 • 12.10.2019. SUBOTA U 10 SATI, „BIBI I BUBI“ – ULAZ BESPLATAN

Tekst i režija: Jan Kerekeš; Uloge: Jan Kerekeš (Bibi) i Matko Knešaurek (Bubi)

Godina je 2034. i naš planet postao je jedno veliko smetlište. Bibi i Bubi su junaci modernog doba koji većinu djetinjstva provode na smetlištu. Koliko god im roditelji ne dopuštaju to, njih veseli što dolaze doma prljavi, neuredni i smrdljivi. Kroz igru i niz duhovitih situacija pokušati će sastaviti podmornicu i pronaći škrinju u kojoj se nalazi plan za spas svijeta. Ništa u životu nije lako, pa tako nije lako ni promijeniti svoje navike i učiniti svijet boljim.

 • 12.10.2019. SUBOTA U 19 SATI, „POD HITNO NA HITNU“

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš; Uloge: Jan Kerekeš, Goran Koši, Darko Janeš, Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš

U ovoj hitnoj prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno sa nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se zatiču u prostoriji hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav.

 • 13.10.2019. NEDJELJA U 19 SATI, „SVE U TRI…“

Redateljica: Iva Ilakovac; Uloge: Katarina Baban, Sanja Drakulić, Matija Kačan/Frano Novljan

Komedija Kerekesh Teatra u kojoj dvije cimerice muku muče sa susjedom koji se objesio točno kod njihovog prozora. Sofija i Marlena uspijevaju uvući visećeg susjeda u svoj stan i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja oživljavanja, uz sve komplikacije, pokojni susjed ima još iznenađenja. Velikih.

Pretprodaja ulaznica: Turistička zajednica Grada Preloga, Tratorria Rossa

Cijena: Paket 3 predstave – 111 kuna; Pojedinačna ulaznica – 55 kuna

BROJ PAKETA OGRANIČEN, PRODAJA ULAZNICA OD 24. RUJNA!

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*