Međimurje Press
Grad Prelog

U Prelogu nova četiri ugovora iz mjere javnih radova!

U utorak, 19. listopada, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, potpisana su još četiri nova ugovora o javnim radovima. Osobe koje će sudjelovati u ovom programu, pozdravio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Javni radovi jedna su od Mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U programima javnih radova zapošljavaju se dugotrajno nezaposlene osobe s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te osobe koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada a nalaze se u evidenciji Zavoda. Javni rad je društveno koristan rad koji se odvija u ograničenom vremenskom razdoblju te nudi sufinanciranje (50% subvencije) i financiranje (100% subvencije) zapošljavanja nezaposlenih osoba iz ciljanih skupina.

Program javnog rada mora se temeljiti na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica ili organizacije civilnog društva. Javni rad mora biti neprofitan i nekonkurentan postojećem gospodarstvu u tom području. Prednost imaju programi iz područja socijalne skrbi, edukacije, zaštite i očuvanja okoliša te održavanja i komunalnih radova.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja