Međimurje Press
Grad Prelog

U Prelogu od 15. do 22. svibnja

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 18. i 19.5.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Pokemon detektiv Pikachu (Pokémon Detective Pikachu)

Animacija, avantura; Uloge: Ryan Reynolds, Suki Waterhouse, Kathryn Newton

Pokemon groznica i dalje trese svijet i neće tako brzo prestati, jer stiže prva živa Pokémon avantura sa popularnim Ryanom Reynoldsom u ulozi legendarnog Pikachua! Priča počinje nestankom privatnog istražitelja Harryja Goodmana, kada njegov 21-godišnji sin Tim pokuša saznati što se zapravo dogodilo. U istrazi će mu pomoći Harryjev bivši Pokémon partner, detektiv Pikachu, koji ima najčudniji smisao za humor. Tim i Pikachu će udružiti snage kako bi razotkrili zapetljanu tajnu. U potrazi za tragovima u suvremenoj metropoli u kojoj žive ljudi i Pokémoni, susreću se s raznolikim likovima te otkrivaju šokantnu tajnu koja bi mogla uništiti cijeli Pokémon svijet.

  • 18. i 19.5.2019., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Prevarantice (The Hustle)

Komedija; Uloge: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Ingrid Oliver

Anne Hathaway i Rebel Wilson su prevarantice, jedna vara na sitno, druga je vrhunska varalica ozbiljnih klijenata. Film Prevarantice reemake je komedije iz 1988. godine “Dirty Rotten Scoundrels” u kojem se dvije vrhunske prevarantice natječu koja će bolje prevarati svoju žrtvu.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • 16.5.2019., ČETVRTAK U 19 SATI, OTVORENJE IZLOŽBE „ZVUK BOJE“

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, 16. svibnja u 19 sati otvara se samostalna izložba slika „Zvuk boje“, autora Velimira Trnskog. Velimir Trnski rođen je u Podravini. Poslije diplomiranja na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu (1968.-71.), nastavio je studij na Rietveld akademiji u Amsterdamu. Od 1985. živi i radi u Hrvatskoj i Francuskoj. Do sada je samostalno izlagao na oko 130 izložbi, a slike mu se nalaze u kolekcijama svih važnijih svjetskih gradova. U Prelogu nam predstavlja dravske motive koji ga vode u djetinjstvo, u potrazi za ekspresijom vlastite umjetnosti. Za sebe kaže: „Ja slikam svoj život…doživljeno, viđeno, sanjano, ali samo moje. Moja umjetnost je moja religija, filozofija i način života.“

DOGAĐANJA

  • 17.5.2019., PETAK U 15 SATI, PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH I KONCERT MIROSLAVA ŠKORE

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se 17. svibnja s početkom u 15 sati u sportskom centru Mladost. Prelogom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje, a sve građane očekuje i večernji koncert Miroslava Škore.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  djeca iz osnovnih škola s područja Preloga koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Na nogometnim terenima, najbolji malonogometaši Međimurske županije borit će se za plasman na državnu završnicu Coca- Cola Cupa koja će se održati krajem srpnja u Splitu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri.

Sportsko- zabavni dan završit će velikim koncertom Miroslava Škore s početkom u 20.00 sati, darom Grada Preloga i Plazma Sportskih igara mladih svim građanima i gostima Preloga. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku: “Sportske igre mladih”:  i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/.

  • 18.5.2019., SUBOTA U 9 SATI, FESTIVAL JAGODA

Već tradicionalno, Turistička zajednica Grada Preloga, organizira Festival jagoda te će Prelog biti ukrašen živahnim voćnim proljetnim ruhom i mirisati na jagode. Ovogodišnji će se Festival jagoda održati, u subotu, 18. svibnja, od 9 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Za glazbenu kulisu ovog događanja pobrinut će se sjajni glazbenici Krunoslav Lajtman i Martina Sabljak.

Pozivaju se svi ljubitelje jagoda te sladokusci koji će posebno uživati u proizvodima od jagode i drugim slatkim iznenađenjima, koja će nas, bar na kratko, udaljiti od svakodnevnice i uljepšati vam dan. Također, pozivaju se svi zainteresirani proizvođači jagoda, ugostitelji da nam se jave i pridruže na Festivalu jagoda te rezerviraju svoj prostor na: tz@prelog.hr, ili telefon 040 638 694.

  • 19.5.2019., NEDJELJA U 18 SATI, KONCERT PJEVAČKOG ZBORA UDRUGE UMIROVLJENIKA PRELOG

U prigodi Majčinog dana, koncert pod nazivom „Hvala Mama“, organizira Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. U zapadnom svijetu je uspostavljen u 20. stoljeću. Kao osnivač današnjeg Majčinog dana slovi Anna Marie Jarvis. Ona je u Graftonu 12. svibnja 1907. u nedjelju nakon druge godišnjice smrti njezine majke osnovala Memorial Mothers Day Meeting. S 500 bijelih karanfila izrazila je svoju ljubav prema preminuloj majci i u mjesnoj ih je crkvi dijelila drugim majkama. Posvetila se inicijativi za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki, pišući pisma političarima, gospodarstvenicima, svećenicima i ženskim udrugama. Već 1909. majke su u 45 država SAD slavile Majčin dan.

Gosti koncerta biti će Pjevački zbor „Bistričko zvono“ Udruge umirovljenika Marija Bistrica, učenica Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca, Greta Mikeca na saksofonu, a organizator najavljuje i goste iznenađenja. Početak koncerta je u nedjelju 19. svibnja u 18 sati, u Domu kulture Grada Preloga.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja