medjimurjepress@gmail.com

Veselo na Danima kruha i zahvale

Turistička zajednica Grada Preloga, u sklopu 24. Tjedna župnog Caritasa, organizirala je Dane kruha i zahvale uz sudjelovanje brojnih udruga s područja Preloga

I ove godine u kuhanje specijaliteta u kotliću, uključile su se brojne udruge s područja Preloga: Nautički klub Labud, Udruga Laganini, Društvo osoba s invaliditetom Međimurske županije, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Ogranak Prelog, Planinarsko društvo Prelog, Lovačko društvo Prepelica te Nogometni klub Mladost Komet Prelog.

Uz brojne udruge i poljoprivredna gospodarstva s područja Preloga, svoje su mjesto našli i učenici osnovnih škola iz Draškovca i Preloga te Srednje škole Prelog, a predstavila se i Vinska kuća Dvanajščak te pivovara Međimurski lepi dečki sa svojim proizvodima. Za glazbeni se dio Dana kruha i zahvale pobrinuo glazbeni sastav Dixieland band iz Čakovca.

Manifestaciju su posjetili i predstavnici Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan te predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, a cilj ove manifestacije je pokazati bogatstvo tradicije i baštine našeg kraja sa izložbom plodova zemlje te degustacijom kruha i kolača, uz sudjelovanje škola, udruga te poljoprivrednih proizvođača našega kraja.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*