Vrtić 21. stoljeća u Prelogu

VRTIĆ “VESELA LOPTICA” U PRELOGU S BAZENOM I MULTINKCIONALNOM DVORANOM

Izgradnja Dječjeg vrtića “Vesela loptica” započela je 22.11.2016. godine, a svoja vrata vrtić otvorio 4. rujna 2017. godine. U izgradnju i namještanje vrtića uloženo je više od 5.5 milijuna kuna. Nositelj investicije je tvrtka MIKLOŠKA-BAUER USLUGE d.o.o. iz Preloga s direktoricom Leonardom Mikloška Bauer.

Vrtić „Vesela loptica“ ima neto površinu od 868.40 m², kapacitet za prijem 80 djece raspoređene u 4 odgojno-obrazovne skupine. Prostor vrtića sadrži 4 sobe za smještaj djece od 1. godine starosti pa sve do polaska u školu, 4 garderobe, 4 sanitarna čvora za djecu, blagovaonicu, izolacijsku sobu za bolesno dijete. Sportski dio vrtića sastoji se od multifunkcionalne sportske dvorane, bazena za obuku neplivača te vanjskog igrališta primjerenog djeci. Poslovni dio vrtića sadrži 3 ureda, sanitarne čvorove, kuhinju, praonicu, spremište, radionicu kućnog majstora te 3 ulaza i 8 parkirnih mjesta.

U vrtiću se provode dva programa, integrirani 10-satni te jaslički program. U oba programa uključene su brojne dodatne radionice i sportske aktivnosti koje pridonose razvoju motoričkih sposobnosti, suradnje te samopouzdanja kod djece. Ukupna cijena vrtića za integrirani jaslički program iznosi 2.200,00 kuna, dok je cijena za integrirani 10-satni program 1.800,00 kuna u što su uključene sve aktivnosti koje vrtić pruža od sportske škole, obuke neplivača, učenja stranog jezika te 2 izleta godišnje. Grad Prelog svim roditeljima s prebivalištem na području Grada sufinancira vrtić u iznosu od 1.150,00 kuna za jaslički te 825,00 kuna za 10-satni program.  Vikendom i u neradno vrijeme vrtića u sportskoj dvorani vrtića organiziraju se različite igraonice i proslave dječjih rođendana.

Ovim projektom otvorena su i nova radna mjesta u gradu Prelogu, naime vrtić u punom kapacitetu zapošljava ravnatelja, 8 odgojitelja, 2 kuharice, spremačicu i tehničko osoblje.

Važno je dodati da vrtić osim moderno opremljenih soba, dvorane i bazena, i didaktike najboljih europskih proizvođača u sobama i vrtićkom dvorištu ima i vrhunski opremljenu kuhinju u kojoj će svaki dan pripremati svježu hranu za djecu i zaposlenike. U novom uređenju i sa svom pripadajućom opremom zaposlenicima su stvoreni izvrsni uvjeti za rad.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*