Međimurje Press
Grad Prelog

Zahvala i čestitka gradonačelnika Preloga!

Poštovane sugrađanke, dragi sugrađani!

Prije svega, kada pogledam godinu unazad, moram biti sretan i zadovoljan što Prelog ne zaustavlja svoj rast. U Gospodarskoj zoni Prelog Sjever nastavljeni su radovi na proširenju te jedne od gospodarskih žila kucavica. Nastavljeni su radovi na izgradnji Aglomeracije Dubrava, a tu posebno moram zahvaliti stanovnicima naselja u kojima se izvode radovi, na strpljenju zbog stanja ulica. Izgrađene su pješačke staza u nekoliko ulica, asfaltirano je i parkiralište uz Dječji vrtić Fijolica, uređivala su se groblja i naravno mnogo onih manjih, svakodnevnih stvari. Provodi se projekt Aqua Adventures, kojim uređujemo našu Marinu, uredili smo kovačnicu u Čehovcu, dodali još jedan biser našoj turističkoj ogrlici, uređujemo sportske parkove u svim naseljima, unatoč pandemiji organizirana su brojna događanja u Prelogu. Već godinama smo, zahvaljujući sjajnoj suradnji jedinica lokalne samouprave, okupljenih u Pre-komu u vrhu Hrvatske u odvajanju otpada. Ponosan sam i zadovoljan. Na kraju godine, moram zahvaliti i svima onima koji su izašli na birališta i koji su dali svoj glas meni osobno, kao kandidatu za gradonačelnika i našoj listi za Gradsko vijeće Grada Preloga.

Htio bih zahvaliti i našim zdravstvenim radnicima, i u ambulantama, poput naše u Prelogu, i u bolnicama, COVID odjelima. I mi smo pomogli koliko smo god mogli. Zajedno sa gospodarstvenicima s područja Preloga, ali i okolice, kupili smo dva respiratora za potrebe Županijske bolnice Čakovec, što je gotovo pet stotina tisuća kuna. Ovdje je, u dogovoru sa obitelji Fleten, uplaćen i dio novaca iz humanitarne akcije za Luciju Fleten. Ovdje moram spomenuti i brojne volontere Crvenog križa, koji su se itekako aktivirali prilikom organizacije cijepljenja na području Preloga.

Pred nama je nova kalendarska godina, novi izazovi, nova obećanja koja treba ispuniti. Pred nama je godina u kojoj obilježavamo 25 godina kako je Prelog dobio status grada. I to nas obavezuje da i dalje svoj posao radimo kako najbolje znamo i možemo, na zadovoljstvo svih naših sugrađana, svih stanovnika Cirkovljana, Čehovca, Čukovca, Draškovca, Hemuševca, Oporovca, Otoka i Preloga. Svim stanovnicima Grada Preloga, kao i svim ljudima dobre volje, želim zdraviju, bolju, uspješniju Novu 2022. godinu!

GRADONAČELNIK:

Ljubomir Kolarek dr.med.vet.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja