Međimurje Press
Grad Prelog

Završili radovi na izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu!

Radovi na izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu završili su 15. rujna 2021., dok su tehničkim pregledom obavljenim 12. studenog 2021., zadovoljeni svi uvjeti nove infrastrukture. Službeno otvorenje očekuje se 26. studenog 2021., a svi radovi izvedeni su sukladno ugovornom troškovniku.

Ovim projektom osigurani su preduvjeti za infrastrukturnu opremljenost građevinskih parcela u proširenom dijelu gospodarske zone Prelog – Sjever,  koji su nužni za povećanje poslovanja postojećih poduzetnika te za privlačenje novih poduzetnika koji su već iskazali interes za razvoj svog poslovanja u zoni Prelog – Sjever.

Za izgradnju prometnice UK7, UK8 i UK9 (ulični koridor), oborinsku i sanitarnu kanalizaciju, javnu rasvjetu i DTK mrežu (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) u Gospodarskoj zoni Prelog Sjever bila je zadužena tvrtka Pavlic-Asfalt-Beton d.o.o., stručni nadzor nad radovima na izgradnji infrastrukture provodila tvrtka NORD-ING d.o.o., a aktivnosti vezane uz promidžbu i vidljivost projekta radila je tvrtka Pullulo d.o.o..

Vrijednost projekta iznosi 13.358.945,98 kuna (sa PDV – om). Grad Prelog je za ovaj projekt potpisao Ugovor o financiranju projekta „Izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni u Prelogu – Sjever“ s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, u kojemu su Gradu Prelogu dodjeljena bespovratna sredstva u iznosu od 8.447.811,57 kuna, što čini 85% projekta. Ugovor sa Ministarstvom potpisan je u okviru dodjele bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020..

„Sretni smo i ponosni što smo radove na izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever priveli kraju. Novom infrastrukturom dolazi do povećanja intenziteta aktivacije zone Prelog – Sjever i povećanja broja aktivnih poduzeća u istoj.“,  zaključio je gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek.

Benjamin Bauer

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja