Župan Posavec na radnom sastanku u Prelogu

U ponedjeljak, 26. veljače, u radnom posjetu Gradu Prelogu boravio je međimurski župan Matija Posavec, sa pročelnikom Upravnog odjela za poslove župana Goranom Gotalom.

O nizu tema razgovarali su sa gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom te pročelnicom Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenkom Radović i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željkom Poredošem.

Na radnom sastanku predstavljeni su projekti koji se trenutno provode na području Grada Preloga, razgovaralo o trenutnim zajedničkim projektima te o mogućnostima za još kvalitetniju suradnju Grada Preloga i Međimurske županije. Posebna pozornost dana je i sudjelovanju Kulturne udruge Seljačka sloga Prelog na tradicionalnom festivalu folklora, 73. Međunarodnoj smotri folklora „Mandorlo in Fiore“ u talijanskom gradu Agrigento, na Siciliji.

Tako se razgovaralo o dinamici izgradnje i financiranju sportske dvorane u Draškovcu, zajedničkoj suradnji i smještaju djece kroz buduću obnovu Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu. Razgovaralo se o uređenju crkve u Čehovcu, uređenju Doma zdravlja u Prelogu, pomoći Međimurske županije u mnogobrojnim manifestacijama koje se organiziraju u Gradu Prelogu, a kojima se promovira i Grad Prelog i Međimurska županija. Posebna pozornost u idućem razdoblju dati će se projektu Ferenčica. Ove će se godine zajedničkim sredstvima Ministarstva kulture, Grada Preloga i  Međimurske županije prići detaljnim arheološkim ispitivanjima ovog jedinstvenog rimskog nalazišta u ovom dijelu Hrvatske.

Također je istaknuta i potreba za sanacijom poda scene u Domu kulture Grada Preloga. Župan je istakao da će Međimurska županija sve nabrojene projekte pomoći u okviru svojih mogućnosti.

(Željko Sokač)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

  1. Tonino ? Reply

    U svijetu ima bezbroj primjera o cirkularnoj ekonomiji pa spomenimo samo Norvešku koja uvozi otpad odnosno smeće koje to nije.
    Mimo radara prolazi korištenje teške nafte u brodo-gradilištima pa hitno treba obasjati tu mučnu priču?
    Ekologija nas okružuje kroz bezbroj atomskih centrala čiji broj jedva da se SPOMINJE?
    Možda bi se i način prehrane ljudi trebao podvrgnuti kroz prizmu hedonističkih usputnih šteta, šteta je ?

Komentiraj

*