U čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima

BICIKLIMA ZA VUKOVAR

ČlanovI Udruge Laganini Prelog i ove godine, sedmi put za redom, vozilo je za Vukovar u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

U 5 sati ujutro, u subotu 22. lipnja, nakon blagoslova župnog vikara Hrvoja Damiša, uz pratnju dva policijska službenika, krenuli su putem grada heroja. O putu je predsjednik Udruge Laganini Tomislav Horvat rekao:

„Vruće je vrijeme i izuzetno sparno, ali zahvaljujući našoj vrijednoj logistici lakše podnosimo te tegobe, a pogotovo kad nam je na pameti cilj zbog kojeg vozimo. U Našicama, gdje noćimo nas dočekuju bolje polovice koje su stigle autobusom kojim se vraćamo doma. Drugi dan po dolasku u Vukovar zaustavljamo se na Trpinjskoj cesti i palimo svijeće kod Spomen ploče postavljene u čast svim poginulim i nestalim braniteljima policijskih uprava Međimurske i Varaždinske županije te kod biste pokojnog Blage Zadre. Naši prijatelji iz Vukovara, članovi Biciklističkog kluba „Biciklivo-rekreativo“ nam i ovaj put izlaze u susret i organiziraju tuširanje u prostorijama nogometnog kluba Mitnica. Hvala im na tome! Autobusom odlazimo dalje na Ovčaru i Memorijalno groblje pokloniti se onima koji su najviše trpjeli i na kraju dali živote za svoju domovinu. Ovime je naš put ispunio svoju svrhu pa se svi sretni i zadovolji vračamo kući. Put je prošao bez problema što je pak najveća zadovoljština onih koji su ga organizirali i pripremali.

Hvala svima koji su svojim trudom, sponzorstvom ili na bilo koji drugi način pridonijeli da se ova naša aktivnost sprovede u djelo i postane tradicija.“

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*