medjimurjepress@gmail.com

Čačkalica

Piše: Ivica JURGEC

Podebljajte, brate, malo tu mirovinu!

Kao što je obećao, Branimir Bunjac iz Mihovljana, bivši član i saborski zastupnik Živog zida, a zatim vrlo kratko i Stranke Ivana Pernara, ponovo je krenuo u akciju. Osniva platformu koja će se zvati Treća opcija.

Zajedno s nekolicinom vrijednih i pouzdanih kolega i aktivista odlučio sam osnovati političku platformu za nadolazeće parlamentarne izbore.
Ona neće biti nova politička stranka, već će sve biti na dobrovoljnoj bazi, bez formalnih obaveza, kaže Bunjac. Cilj nam je djelovati na nacionalnoj razini i prema mogućnostima izići na izbore u svim izbornim jedinicama.


Naš program bit će utemeljen na reformama koje su u ovom trenutku ključne za hrvatski narod – značajno veće plaće i mirovine, prije svega za one s malim primanjima, potom uništenje korupcije i stvaranje efikasnog pravosuđa, dodaje Bunjac i poziva sve neovisne, hrabre, aktivne, svjesne i predane pojedince da mu se pridruže.

I ja dajem podršku platformi ako je u pitanju borba za veće plaće, a pogotovo mirovine. Jedino, gospodine Bunjac, svojevremno ste tražili da minimalna mirovina bude 3.200 kuna. Podebljajte, brate, malo to.

Toliko već imam!

SRCE SVE SLABIJE KUCA

S većom penzijom moreš se slikati, kaže mi moj prijatelj i umirovljenik Čakovčanec Slavko Faltak. I bi, ali gdje? Pa vidiš da nam polako zatvaraju i televizije, odgovaram.

 

I doista. Nedavno je tako sudac Trgovačkog suda u Varaždinu donio rješenje o pokretanju stečaja nad Srce TV-om iz Čakovca, odnosno tvrtkom Mijor d.o.o., jer u neprekinutom vremenskom razdoblju od 120 dana nije platila dugovanja od 714 tisuća kuna. Vlasnik Srce TV-a, Miljenko Vinković, pokušao je sve da spasi tvrtku. Tako je financijsku pomoć zatražio i od Grada Čakovca i od Međimurske županije, ali čini se da ni gradonačelnik Stjepan Kovač ni župan Matija Posavec, nisu imali sluha za to, pa će se ona najvjerojatnije ugasiti.

Ali to nije sve. Velik je strah, čujem, i od mogućeg odlaska Regionalnog centra HRT-a iz Čakovca u Varaždin. To je želja tamošnjeg župana Radimira Čačića već nekoliko godina, točnije od 2014. Tada je HRT-ov centar iz Varaždina preseljen u Čakovec.

No, početkom ove godine ipak je uređeno i otvoreno Dopisništvo HRT-a u Varaždinu, u što je uloženo više od milijuna kuna, a prvi su se u program uključili Radimir Čačić i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Hoće li uskoro u Varaždin i preostali dio tehnike?

Nema mjesta strahu, ističu na HRT-u. Regionalni centar ostaje u Čakovcu barem još tri godine. Do tada, točnije do 25. prosinca 2023. godine, vrijedi ugovor o produljenju zakupa poslovnog prostora za potrebe HRT-a, kojeg su popisali spomenuti Kazimir Bačić, župan Matija Posavec i direktor Tehnološko inovacijskog centra Međimurje, Ivan Plačko.

Sad mi nekako lakše. Imamo se gdje slikati. Ako prejdemo u političare!

DI SI BIJA KAD JE GRMILO

Šajerica u Čakovcu, na nedavnoj izbornoj skupštini Hrvatske narodne stranke Međimurske županije, nije bila baš dupkom puna kao ranijih godina. No, skupština će ostati upamćena po rijetko viđenom istupu Dragutina Glavine iz Preloga, dugogodišnjeg HNS-ovca i trenutno zamjenika predsjednika Skupštine MŽ. On je, nakon svih mogućih pohvala upućenih nenazočnom bivšem članu i predsjedniku , Matiji Posavcu koji je jesenas napustio stranku, zamolio prisutne da oforme ekipu, koja će posjetiti Posavca, porazgovarati s njim i nekako ga nagovoriti da se vrati.

Prijedlog je bio nagrađen gromoglasnim pljeskom. Nedostajalo je samo da tamo netko u zadnjem redu vikne: “Matijaaa, vrati se doma, skuvali smo ti paštašutu!”

Koliko znam, paštašuta nije na Posavčevom meniju, ali voli onu poznatu: “Di si bija kad je grmilo!”

P.S.

Na moj prošlotjedni tekst, u kojem sam naznačio kako igrači NK Nedelišće treniraju u večernjim satima pod rasvjetom u dvorištu MESAP-a, jer na novom stadionu nema reflektora, nepotpisani demati poslao je Izvršni odbor kluba. Uglavnom, ništa ne demantiraju i potvrđuju moje navode. No, negdje u mojem tekstu su pronašli da je riječ o političkim igricama u kojima oni neće sudjelovati, jer da imaju odličnu suradnju s Općinom Nedelišće. Vjerujem da je tako.

No, sad ću vam prepričati slučaj od prije pet-šest godina, kada je jedan politički moćnik u svojoj općini kapom i šapom dijelio donacije klubovima, društvima i udrugama, sve očekujući od njih podršku na izborima. I tada se u jednim novinama pojavio tekst koji baš nije odgovarao moćniku, pa je pozvao one kojima je davao (ne svoj) novac da ga javno brane i hvale ili će zatvoriti pipu. Tako su i napravili, ali su potajice zvali novinara i ispričali se. Bili su prisiljeni da taj čin.

Naravno, sve ovo nema veze s Nedelišćem, a meni, kao rođenom Nedelišćancu, uvijek je drago kad se tamo ljudi vole i kad postižu vrijedne rezultate u gospodarstvu, kulturi, sportu…

E, da, sad se pitate što je bilo s onim političkim moćnikom? Ma ništa, izgubio čovjek izbore. Skužili ga ljudi!

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*