Međimurje Press
Kolumne

Imate potvrdu za stajanje?

Piše: MATEJA GOŠĆIEJ

DOBILI SMO DOZVOLU ZA IZLAZAK DO 2 U NOĆI! 

Neznam kako vas, ali mene su već počele zabavljati odluke nacionalnog stožera, njihova pravila ili preporuke, pa slabljenje mjera, maske mogu lijevo, ali ne mogu desno. Moram se zabavljati kad ih ne shvaćam i ne pamtim. Kao da daš malom djetetu igračku i promatraš u jednom duljem periodu što s njom radi, malo je izgubi, nađe, baci, pa opet krene igra i tako u krug.

Gdje imati masku, s kime se i kad smiješ ili ne smiješ rukovati (ček smiješ uopće?!), kad treba covid potvrda, smiješ na ovu lokaciju ili ne, meni to upravo djeluje kao igra, ali čija pravila ne shvaćam, koliko vidim ni puno ljudi oko mene. Morala bi služiti da nam pomognu, da se pandemija smiri, to je razumljivo, ali ajmo biti realni i reći da zapravo ne znamo točno što radimo.

Zanimljivo je vidjeti npr. kada se profesionalci koji su došli dogovoriti ozbiljan posao nađu u istoj prostoriji i prvih pola sata diskutiraju što im je stožer preporučio ili nije, koja je mjera danas aktivna ili ukinuta, moramo imati masku ili ne (a za to vrijeme su maske nekima na ustima, nekima na ruci, trećima u džepu ili torbi, neki je ni nisu uzeli iz auta, rukovalo se njih pola, dva kihnula i tri obrisala nos, pritom nitko ni ne stigne pitati za covid potvrdu ili jesi li cijepljen). Nakon diskusije ako barem jedan kaže da mu ne smeta biti bez maske, prokomentiraju stožer i najčešće odustanu pa krene sastanak, jer – ionako ne znaju što je točan odgovor. Šteta vremena.

Ali ako pratite medije, znate da sada opet svoje vrijeme možemo dulje provesti i u kafićima, a dali su nam izlazak do 2 sata u noći. Ne samo to, sada smijemo pijuckati naše piće i – stajati. Ako niste znali, meni prvi glas, dosad u ugostiteljskim objektima nisu smjeli posluživati goste koji stoje, samo one koji sjede za stolovima. Sada znamo i to, a pazite sad – ako stojite trebate covid potvrdu.

Ako vam je to prekomplicirano i nemate „potvrdu za stajanje“, bez brige, na vjerske obrede možete bez covid potvrde, nema ograničenja u broju ljudi, samo sa sobom ponesite naš najvjerniji modni dodatak današnjice – masku.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja