Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Hvala ti što sanjaš!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Snovi… Snovi… divni naši snovi… Nemojte se lišavati sanjati velike snove. Sanjajte svaki dan. Sanjajte odvažno i s mnogo strasti. Svaki dan učinite jednu stvar koja će vas približiti korak do cilja. Sanjanje je oblik komunikacije s nebom, oblik molitve… Ako dovoljno dugo sanjate i ne sumnjate u svoje snove, oni će vam prije ili kasnije pokucati na vrata u trenutku kad ste spremni primiti ih i živjeti, disati s njima, svojim korakom podariti im život.

Nekad sanjamo nemoguće. No što više sanjamo, i što više koraka radimo bliže snu, svijet nam sve više otkriva da naši snovi i nisu toliko nemogući. Neki sanjamo kako mijenjamo svijet na bolje, kako mijenjamo ljude da budu bolji, odnosno da budu savršenstvo kakvo i jesu, samo ih magla strahova, boli i razočaranja prekriva na samo korak do toga da budu svoji, da žive svoje snove. Da budemo njihovi spasioci, dovoljno je da im svojim primjerom pokažemo sve ono što i oni imaju u sebi. Da budemo slika onoga što zbog svojih učahurenih stanja još ne vide. Biti nečiji heroj je biti sasvim svoj. Bez maski s iskrenim osmijehom. Upravo to. Nekad je nekome dovoljan osmijeh ili zagrljaj. Nekad je nekome dovoljno iskreno reći: „Hvala!“. Sitnice su one koje mijenjaju svijet. Ono što mislimo da nije dovoljno, zapravo je nekad veće blago od svega velikog što bismo mogli dati. Sitnice su one koje najviše ostavljaju bez daha. Sitnice su one koje najčešće dolaze iz najiskrenijih kutaka naše duše. Nisu velike stvari velike. Ne! Male stvari one su koje grade velike stvari. Baš kao i sam život. Život nastaje od najsitnijeg elementa. Od sjemena. I njemu ne treba puno da bi postalo nešto veliko. Samo puno iskrene ljubavi i bezuvjetne podrške. Samo ono iskreno u nama umnožava ljepotu oko nas. I ako je svakog dana održavamo i hranimo tom istom čistom svjetlošću svega najboljeg u nama, svega što nije materijalno, ona ne samo da ne gubi svoj sjaj, već se širi na sve strane. Ona tada postaje ne samo tvoja hrana, već i hrana svakom tko ti dolazi ususret. I onome neznancu koji samo prolazi na trenutak pored tebe. I ne mora cijeli svijet znati da si superheroj, ne. Dovoljno je da ti sam znaš da činiš dobro sebi i svima oko sebe i mijenjaš svijet u bolje mjesto. Tvoj doprinos bit će vidljiv na licima koja susretneš, a tvoja je pobjeda u tome što će oni svojim osmijehom širiti isto putovima kojima krenu. Mali koraci čine čuda.

Ako imaš san. Nije važno je li mjerljiv ili ne. Nije važno ni ako misliš da je nemoguć, takvo nešto ne postoji. Postoji samo za one koji se boje sanjati i oživjeti svoje snove. Ne i za tebe, jer ti već sanjaš, zato i čitaš ovu moju poruku. Hvala ti što sanjaš. Snovi čine svijet ljepšim. Snovi čine naše živote čarobnim. Ne odustaj od svojih snova ni u ludilu. Ne sumnjam u tebe, znam da nećeš. Sanjat ćeš, znam to! Mali savjet prije nego zakoračiš na put osvajanja svojih snova. Počni od malenih koraka. Nije važno jesu li smiješno mali, ma mogu biti i minijaturni, uopće nije važno. Jedino je važno da kreneš. Kako? Ne brini, znam da znaš, jer snovi uvijek nađu svoj put. Samo treba sanjati i ne odustati ni onda kad postane teško, jer tko zna, možda se baš iza tog teškog trenutka krije tvoj osmijeh zbog ostvarenja najluđih snova. Sanjaj i probudi se u snu! Možeš ti to, samo kreni, ne čekaj! Kreni sada i uživaj u svakom trenutku. Možeš ti to!

______________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… (više informacija: https://kagita-akademija.hr/

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja