medjimurjepress@gmail.com

Najvažnija melodija života

Piše: VESNA JANKOVIĆ
Kada se smiješ sa svake strane na jagodicama lica nacrtaš po jednu rupicu i tvoj smijeh nalikuje vožnji vlaka. Poput jednoglasnog spusta po tračnicama. Oči ti sjaje, a tvoja radost u zjenicama ne zaostaje za rječitošću. Glasna si. Volim kad pjevaš sa slušalicama na ušima, jer onda cijela soba odzvanja zvonkim notama tvoje spontanosti. I šutljive minute pretvaraš u pravu pozornicu neodoljivog stila. Iako tvoja kosa ne sliči na kosu Mariah Carey znam da je pjesma koju pjevaš njena. Isto kao što i ti znaš da sam ja oduvijek voljela tvoju dugu kosu koju si sada skratila i da sam ti uvijek govorila kako ti šiške ne stoje dobre. No, ti si mi rekla: ” Mama, mlada sam. Malo ću eksperimentirati. Dugu kosu još uvijek stignem nositi.” U pravu si. Kosa može narasti, za razliku od pameti. Samo ti nosi frizuru u kojoj se osjećaš dobro. To je najvažnije. Da si važna sama sebi.
Ponekad se divim tvojoj strpljivosti i načinu na koji pokušavaš razumijeti čak i loše postupke ljudi. Tvoja empatija često nema granica i doseže sve do točke razočaranja. A onda uvidiš da neka opravdavanja nemaju smisla pa osvijestiš situaciju i kreneš dalje. Feministički i gordo. Energično. Onako, kako samo ti znaš. Poprilično zrelo za jednu tako mladu osobu. No, s obzirom na životne okolnosti nimalo čudno.
Samo da budeš zdrava. Onda će ti svijet izgledati malen, a svaka želja ostvariva. I sva tvoja kreativnost i sve ambicije koje si bila prisiljena držati u pričuvi neka dođu do izražaja. I snop sunčeva svjetla neka uvijek luta kroz pramenove tvoje kose. Bila ona duga ili kratka. Manje važno. Važno je da ti vjera u vlastitu vrijednost bude najvažnija melodija života.
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*