Nedjeljna lijepa priča

Piše: ANAMARIJA KRČMAR

Danas ću pričati o jednoj osobini koja je sve rjeđa u svijetu. Zapravo, nažalost moglo bi se reći da „izumire“.

Mnogo više od fine odjeće i besprijekorne šminke. Lijepe frizure i uređenih noktiju. Skupog nakita i nebrojenih pari cipela. Dama je prije svega netko zavidnih manira, nezaobilaznog bontona, discipliniranih radnih navika, istančanog smisla za lijepo, profinjenog i gracioznog hoda. Ono u čemu se očituje njezina prava veličina je zapravo i najvažnije. Umjerenost u reakcijama te njezin odnos prema drugim ljudima. Sa ovom se osobinom rađa to se ne postaje. Nećete ih puno sretat kroz život. Bar ne u ovo naše doba u kojem su žene spustile svoje kriterije i od gentlemana načinile samodopadne frajere. Čast izuzecima.

Jučer sam imala priliku upoznat jednu takvu. Dok je u svijetu sinonim za takvu vrstu žene Audrey Hepburn, Jackie Kennedy te Sophia Loren. Kod nas je to svakako Tihana Harapin Zalepugin sa svim gore navedenim osobinama. Neopisiv je osjećaj kad je gledaš i znaš da ti prilazi. Kad znaš da je pristala odvojiti svoje vrijeme kako bi ga posvetila tebi. Osjetiš strahopoštovanje i neizmjernu sreću što si upravo ti dobio priliku sjesti s njom i popiti kavu.

Zaljubiš se u njen smirujući govor, mimiku i gestu. Jer je svaka bila izvedena upravo tako. Damski. Sretan si i kad ti uputi kritiku jer znaš da je uzela vremena kako bi te analizirala. Iza njenog imena stoji bogata karijera popraćena godinama iskustva u istoj. Očekuješ divu svjesnu svoga položaja da bi se na kraju ipak postidio jer je mnogo iznad toga svojom prizemljenošću i jednostavnošću. Više ti nije važno hoćeš li uspjeti ili ne. Samo gledaš i ne vjeruješ. Onim slijepima kod zdravih očiju obično bi promaklo da su uspjeli unatoč tome što nisu. Jer bi bili zatupljeni i ne bi znali da se život očituje kroz sitnice kao što je ova bila za nju, za mene je bio cijeli ugovor. Život ne čine ugovori, sporazumi i ostali papiri. Čine ga ljudi. Kad upoznate nekog tko će na vas ostaviti takav dojam kao što je Tihana 30.09.2017. nešto prije deset sati ujutro na mene, čestitat ću vam, uspjet ćete.

Nadam se da će jednom jedna moja sitnica biti cijeli ugovor za nju. Damu, vrstu koja nestaje.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Anamarija Krčmar

Vezane vijesti

Komentiraj

*