Međimurje Press
Komentari Urednik Županija

Gospodo iz Nacionalnog stožera, mediji, znate li da postoji i MEĐIMURJE?

Više od mjesec dana ignoriranja najsjevernije hrvatske županije!

Uz propisane restrikcije Nacionalnog stožera civilne zaštite, Međimurska županija ne da je zanemarena od istog Stožera, već i od nacionalnih medija. Kako u normalnim uvjetima, tako i u doba koronavirusa nekoga bi zabolio jezik da izusti riječ, imenicu, MEĐIMURJE. I, ne prvi puta.

Svakodnevno na službenoj stranici Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu, iako smo druga najbolja županija s najmanje oboljelih, ni slova ni riječi. A svakodnevno se obnavljaju informacije o stanju u županijama. Na nacionalnim televizijama prostor se daje županijama koje su kao i njihovi Stožeri najneuspješniji, a da o svakodnevnim dugim i već pomalo dosadnim izvještajima, pogotovo iz Dalmacije, ne govorimo.

Nacionalni stožer u nešto više od mjesec dana na redovitim press konferencijama JEDAN JEDINI PUT je izgovorio ime naše županije i to u kontekstu pitanja (Capaku) koliko je zaraženih u pojedinim županijama pa nije mogao ne reći tu famoznu riječ koju svi redom s vrha izbjegavaju. Nevjerojatna je činjenica da županija koja iskače po gotovo svim parametrima na državnom nivou p i u borbi s koronavirusom, nema adekvatnu zastupljenost u nacionalnom medijskom prostoru. Da ne govorimo o gospodarskim ulaganjima, dok se drugima naprosto nudi kapom i šapom, o čemu je nedavno govorio i međimurski župan u jednom od intervjua.

Izvještaji koji svakodnevno pristižu u „državnu centralu” pa tako i naš, jednostavno ne nalazi prostor s ostalima. To maćehinsko ignoriranje Međimurcima je jako poznato u mnogim segmentima života u mirnodopskim uvjetima, a sada vidimo i u doba virusne nepogode.

To se više ne može nazvati slučajnošću, seenpatija se visoko nadvila nad Međimurcima.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja