Mlada i uspješna Međimurka

Pitanje je kako djelovati da nam bude bolje, jer nismo mi van svijeta da ga kritiziramo, mi smo u njemu. Krećemo se među mladima, mladi oko nas, ne osuđujmo ih, svi su oni su žrtve današnjeg života u kojem su iskrivljena morala načela. Besperspektivnost je na djelu, a kao što to obično biva u životu, postoje mladi koji svojim idejama, kreacijama, obrazovanjem, pokušavaju dati primjer drugačijeg svijeta, optimizma i perspektivnosti.

Jedan od takvih svijetlih primjera je mlada Čakovčanka MORANA KIŠ. Teško je pobrojiti sve uspješnice ove mlade djevojke koja svakodnevno dokazuje kako mladi ne moraju biti prepušteni besperspektivnosti.

Moranu se mnogi sjećaju kao predvodnicu Čakovečkih mažoretkinja još od malenih nogu. Bila je sudionica svjetskog prvenstva u Twirlingu, osvajačica zlatnih, srebrnih, brončanih državnih i europskih medalja. Bivša studentica ekonomije na VERN’U, danas s diplomom PR spec.stuč. oec.

Uz obrazovanje i praksu koju danas odrađuje u Međimurskoj županiji, Morana svoju energiju upražnjava u humanitarnim akcijama Rotaract kluba Međimurje čija je predsjednica. I ne samo to, idejna je začetnica i voditeljica projekta Prvog kongresa udruga studenata Republike Hrvatske.

Morana je članica uspješnog obiteljskog poduzeća Mesnica Kiš iz Donjeg Kraljevca, svakodnevno pomažući roditeljima u plasmanu proizvoda na tržištu.

Unatoč dugogodišnjoj krizi i svim drugim problemima koji su zahvatili naše društvo, Morana je uz još niz mladih prevladala brojne prepreke gradeći svoju budućnost.

I razmišljanje za kraj, svojstveno njenoj životnoj opredijeljenosti. Najavljuje kako planira još puno novih akcija, pomoć ugroženima, jer njezin cilj je direktna i konkretna pomoć ljudima, ali i daljnje obrazovanje.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*