medjimurjepress@gmail.com

Neugodno iskustvo obitelji Bistrović u Županijskoj bolnici Čakovec

PACIJENT OTIŠAO U OPĆU BOLNICU VARAŽDIN

Nekada je teško razumjeti ljude, njihove postupke, ali još je teže kada to doživite od strane liječnika. Događaj koji se zbio u Županijskoj bolnici u Čakovcu zasigurno spada u red onih rečenica kada se zapitate, zar je to moguće?

Događaj od ove srijede ispričala nam je supruga oboljelog Ljubomira Bistrovića nakon neugodnog događaja u namjeri da se takav odnos prema bilo kojem pacijentu primijeni, ili ne daj bože, bilo kome više dogodi.

Usprkos neugodnoj temi, u suglasju bračnih partnera, njihova bolna priča započinje u ponedjeljak 18. rujna kada su se vratili s biopsije prostate iz Zagreba. Događaj nakon toga u čakovečkoj bolnici ponukao ih je da se obrate medijima.

Ljubomir je već u utorak navečer osjetio jake bolove, nije mogao mokriti, temperatura je bila povišena, bio je dolje natečen. Nazvali su bolnicu u Zagreb, gdje je bila obavljena biopsija i rečeno im je da se obrate svojem liječniku, jer se najvjerojatnije radi o uroinfektu, s preporukom da se promjeni terapija antibiotika. U srijedu ujutro od strane svog liječnika dobili su hitnu uputnicu za urološku ambulantu.

U urološkoj ambulanti rečeno im je da upisuju pacijente i neka se prvo upišu. Sestra Draženka rekla im je da trenutno nema ni jednog doktora i neka pričekaju. Bolovi bili nesnosni. Čekali su tako dva sata, dok se nisu pojavili. Prvo mr.sc. Antonio Plešnar dr.med.spec.urolog nakon operacije koju je imao. Njegove riječi bile su da je Ljubomir pacijent dr. Kokića i da  ne uzima pacijente svoga kolege. Nakon nekoliko minuta pojavio se i Hrvoje Kokić dr.med.spec.urolog koji je bez pregleda rekao pacijentu da mora u salu na operaciju. Od nove terapije ni bilo ni traga. Zapravo ništa nisu poduzeli –govori nam Ljubomirova supruga Julijana.

Nakon ovog nemilog iskustva, nije im ništa drugo preostalo nego otići u Opću bolnicu u Varaždin. Ono što potom slijedi, sušta je suprotnost prethodnog događaja. Primljeni su odmah nakon 10-tak minuta te je istog trenutka započela obrada.

Htjeli smo čuti i drugu stranu priče te smo nazvali  dr. Kokića. Njegov odgovor je bio da ne želi govoriti preko medija, da je ovaj slučaj irelevantan, da postoji dokumentacija pacijenta  i da se obratimo ravnateljstvu bolnice. Na pismeni upit koji smo uputili ravnateljstvu, do objave teksta nismo još dobili odgovor.

Ljubomir danas leži u varaždinskoj bolnici i liječnici se bore za njegovo ozdravljenje. Da stvar bude gora, Ljubomir Bistrović iz Strahoninca hrvatski je branitelj i logoraš. Njegova supruga Julijana zaposlena je kao bolničarka baš u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*