Odnos nacionalnih medija prema Međimurcima katastrofalan

Ne prvi puta, nacionalni mediji u debelom luku zaobilaze Međimurce i međimurska događanja. Ovoga puta irelevantni su im bili radnici MEISSA koji su jučer protestirali ispred Sabora RH.

Teško se oteti dojmu, da ponekad i individulani, pojedinačni, protesti ispred Sabora dobe više medijskog prostora, a da o tvrtkama s juga zemlje i ne govorim.

Taj neravnopravan odnos nije od jučer i još jednom skreće pozornost na brojne naše građane koji se s razlogom pitaju zašto uopće plaćaju tv pretplatu.

Mora da urednici televizija zaista misle kako Međimurci nemaju gospodarskih poteškoća ili su se priklonili Vladi za koju je slučaj MEISS-a završena stvar.

Kada se zna da većina državnog novca putuje prema južnim krajevima i da se kod poteškoća njihovih tvrtki radi neviđena reklama, zapravo dolazimo do zaključka kako smo opet prepušteni samima sebi. Ne po prvi puta.

Sva sreća da na jučerašnjem protesta radnika MEISSA nije došlo do ne daj bože nekog ekstremijeg događanja, jer kamere bi letjele na sve strane.

A od naših saborskih zastupnika, jedino je Branislav Bunjac našao za shodno da iskaže senzibilitet i bude im pri ruci u nastojanju da ustraju u svojim namjerama. Ostale kao da nije briga što se događa u ovoj međimurskoj tvrtci.

I to je nažalost slika podijeljenog Međimurja, ma kako nas uvjeravali u suprotno.

(R.Dobošić)

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*