Međimurje Press
Urednik

Pošta se oglušuje na negodovanja!

MUKE U ČAKOVEČKOJ GLAVNOJ POŠTI

Pošta u Čakovcu. Bilo koje doba dana. Publika-građani. Neko povikom, neko šuškanjem. Apsolutno nezadovoljstvo. Negodovanje. Nosiš paket, podižeš poštu, kupuješ knjigu, markicu, kovertu, svejedno. Ne osjećate se najbolje. Nelagoda, neugodnost. GUBLJENJE VREMENA. Ulaz s automatom uz brojeve. Biraš uslugu. Signalizirani elektronski pozivi. Pogledi u broj sad A s brojem, sad F s brojem pa G s brojem….unedogled. Gužva. A kad ćete vi?

Moderna tehnologija pokazuje niz nedostataka. Uz već pisano o preporučenim pošiljkama koje možete podići tek idući, a ne isti dan, pa sada do očajnih situacija. Evo i najobičniji primjer. Dolaziš da predaš jedno obično pismo. Uzmeš broj i čekaš. Broj ispred tebe (neka djevojka) donosi hrpu pošiljaka. Na šalteru je 15 minuta. Potrošiš ukupno 30 minuta strpljivo čekajući svoj broj. ZA JEDNO JEDINO PISMO.

Pa zar je takav problem instalirati  jedan jedini šalter za upravo takve pošiljatelje? Zar zaista ova monopolistička institucija ne osjeća da je vrijeme novac. Da je ovo kapitalizam i da svaka minuta ima cijenu. Onima iza šaltera sigurno, a onima koji ulaze u poštu? Vjerojatno gospođe iza šaltera nisu krive, ali trom i nefunkcionalan mehanizam uprave pošte apsolutno je kontraproduktivan.

Do kada?

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja