medjimurjepress@gmail.com

“Proljetna” uživancija zimi!

ŠTEDIMO

Ni najstarije generacije ne sjećaju se toplinske granice od 13 celzića tijekom mjeseca siječnja. Međimurci,, ali i ostali krajevi zemlje danas uživaju na proljetnom suncu, štedeći tako na skupim energentima. I kako kaže jedan naš sugrađanin – kad neće država, hoće vrijeme!

MAKLJAŽE

Uživaju i Splićani, ali ne samo u suncu kao tradicionalnoj vrijednosti, već nekim novim navikama. Tamo su počele tuče (prave makljaže) u kojim prednjače srednjoškolke. Obično uz stotinjak navijača koji bodre sudionice. Okupljaju se i stariji Spličani i navijaju kao da se radi o HNK Hajduk. Policija je nemoćna, a dojave o novim tučnjavama dolaze nesmiljeno. I sad kako da sad izustimo kako mladi ne mogu pronaći zanimaciju.

PIROMANI

Omiljeno mjesto Spličana i Dalmatinaca uopće -Zagreb, kako javljaju brojni portali, zapljusnulo je val požara. ne slučajnih već namjernih i to kontejnera. Pored njih stradavaju osobna vozila. Sigurnost građana i njihovih limenih ljubimaca u našem glavnom gradu tako je svakodnevno upitna.

SUNCE

Iako statistike tvrde suprotno, mi u Međimurju ipak živimo u mirnom okruženju. Naše pak se brige svakodnevno ocrtavaju u mnogobrojnim prometnim nesrećama i stradavanjima. Rak rana malog Međimurja koja se nikako neda iskorijeniti. Usprkos apelima i mjerama koje poduzima naša policija.

Zato je sunce jedini optimizam hrvatskog društva u kojem živimo. Političare ionako rijetko tko doživljava ozbiljno.

Svijetli nam sunce što duže!

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*