Međimurje Press
Urednik

U tjednu iza nas…

HDZ-ovac uhvaćen u pokušaju krađe željeza neće dobiti otkaz u ŽUC Karlovac jer je ‘krao van radnog vremena’

Ova rečenica nije vic nego zbilja hrvatske stvarnosti. Stjepan Turković koji je prije nekoliko dana sa sinom Mijom uhvaćen u pokušaju krađe armaturnih šipki s gradilišta obilaznice Turnja, čini se, ne mora brinuti oko toga hoće li ostati bez posla u Županijskoj upravi za ceste Karlovac gdje radi kao savjetnik ravnatelja.

Bizarno je i to što je Turković, inače aktivan na lokalnoj političkoj sceni gdje je u 30 godina obnašao razne stranačke funkcije u HDZ-u. Bio gradski i županijski vijećnik, kao i direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovac, a sada i ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Neki dan u razgovoru s jednim Romom iz Međimurja, jasno je rečeno kako je bilo krajnje vrijeme da se konačno policija pozabavi i s “bijelim lopovima”, a ne s Romima koji se krive baš za sve.

Ni “b” od brze pruge Čakovec – Zagreb

Kvalitetno povezivanje hrvatskog sjevera sa Zagrebom, čekalo se desetljećima. Poznato je da je prugom uvjetovana podrška Reformista i Radimira Čačića Vladi Andreja Plenkovića. U tri županije slavila se tzv. “Čačićeva pruga”, uz brojne sastanke podrške župana, HŽ-a, a i Vlade RH. Studijska dokumentacija projekta izgradnje nove željezničke trase s hrvatskog sjevera do Zagreba, Lepoglavske spojnice, bila je završena prošle godine, potpisani su ugovori, stigla su i europska sredstva. Trasa je trebala ići od Čakovca, preko Varaždina, Lepoglave, Bedekovčine i Zaboka, do Krapine. Cilj je bio kvalitetno željezničko povezivanje tri županije, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske sa Zagrebom.

Nažalost projekt vrijedan 4,4 mild. kuna Sjever Hrvatske očito neće tako brzo dočekati. Projekt je zaustavljen. Iako su Čačićevi Reformisti tvrdili da ekonomski pokazatelji govore da će se svaka uložena kuna u funkcioniranje željezničkog prometa multiplicirati u četiri kune kroz izravne i neizravne učinke u industriji, obrazovanju i drugim sektorima.

Podrška koalicijskoj Vladi HDZ-a očito se nije isplatila Reformistima koji su zamislili ovaj kapitalni projekt. Odnos prema Sjeveru i Jugu Hrvatske očigledno je dijametralno suprotan.

Jedno je ipak sigurno – garancija, da će ovaj projekt koristiti tek naši prapraprapra unuci.

Urednik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja