medjimurjepress@gmail.com

Kolumna Vesne Janković: “DODIR ČISTE LJUBAVI”

KOLUMNA

Vesna Janković: “Dodir čiste ljubavi”

Nisi se oduvijek bojala mraka. Nisi oduvijek osjećala  unutarnje strahove. Strepila od napuštenosti. Bila si djevojčica kao i druge. Govorili su ti da si lijepa. I sada si lijepa, ali noću ostavljaš upaljeno svjetlo . Kao utjehu. Kao  slamku iz koje srčeš sokove sigurnosti .

Noću, kada dugo ne možeš zaspati niti pod upaljenim svjetlom, pokušavaš sastaviti dijelove svoje priče ne pitajući se zašto. Nikada nisi postavljala to pitanje. Prihvaćala si osudu kao kaznu. Kao da je za tebe sve dobro, kao da je život kao takav tebi predodređen i već kao mala djevojčica krivo si naučila biti poslušna autoritetima koji su ti bili rođenjem određeni. Koji nisu dobro odigrali svoje uloge,a bili su glavne uloge u tvom životu. Pokušavaš dakle, analizirati stvari kako bi promijenila putanju i pronašla mjesto u kojem ćeš moći mirno zaspati u krilu noći. U potpunoj tami. Bez zvijezda. Bez sjaja. Bez svjetla. Bez straha.

Za tebe više neće postojati mrak. kad se popneš  stepenicama treperave svjetlosti i iza sebe ostaviš sputanost u obliku bijele kute, bit će to tvoj novi početak. Svatko u životu ima neki svoj  početak. Početak u kome se oprašta, a ne zaboravlja.  Početak u kojem se ne traži, već pronalazi. Početak u kojem ćeš  „recidivu“ osjećati samo kao dodir čiste ljubavi.  Biti ćeš ista, skromna i nenametljiva, a jaka i svoja. To će biti tvoj novi početak.

Kada se spoje sjene neonskog svjetla sa prvom jutarnjom zrakom ispružena u svom krevetu sanjaš. Berlin.Barcelonu . Svoj bend. Jedeš sushi u nekom otmjenom restoranu …..

Svjetla se pale pri prvom sumraku, ali ne više u tvojoj sobi. U tvojoj sobi se pjeva Mariah u presvučenoj koži gdje ljeta više nisu teška , a jesen miriši na knjige i studentski život.  Gdje te gledaju malene oči jednog smeđka  iz prikrajka. I čuva topla ruka budućeg vremena.

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Vesna Janković

Related Posts

Leave a Reply

*