Komplicirane žene!

Piše: VESNA JANKOVIĆ

“Žena. Ne zna što želi, ali može se naljutiti ako to ne dobije.” Malo zezancije…ma kakvi…živa istina…mi smo žene vrlo komplicirana bića i teško nas je razumijeti. A kamoli slijediti. Ne pokušavajte  ako boga znate. Samo nam udovoljavajte. To vam je jednostavnije. Znate ono; da draga, kako ti kažeš draga, naravno da mislim isto kao i ti, draga. A pogotovo ono; odmah, draga. To uvijek pali. S riječi na djela. E, sad. Bilo bi poželjno kad bi nam mogli pročitati misli i unaprijed znati što treba napraviti. Pa da nas onako ugodno, nonšalantno i đentlmenski dočeka upravo ono što smo si mi zamislile u svojoj lijepoj glavici. Za to bi vam trebalo poprilično dobro poznavanje psihologije, socijologije, psihijatrije, emocionalne i ine inteligencije, može se k tome dodati i malo anatomije i medicine. Sasvim sam sigurna da ovo pobrojano nije dostatno , no nešto bi se mogli sjetiti i sami. Mi žene volimo kada ste kreativni. A ne da vas u sve moramo upućivati i praviti kojekakve spiskove da vam olakšamo stvar. Na sve vas treba podsjećati. Pa zar nije strašno da mi žene moramo o svemu voditi računa.

Nikako mi nije jasno kako muškarac ne zna kada treba pričati, kada šutjeti, pa to bi već po samom držanju ženinog tijela morao skužiti. Po njenom pogledu. S vrata. Po boji zjenica očiju,  po trepavicama…

Isto tako, pravi muškarac mora točno znati  u koje vrijeme ženi paše pažnja i nježnost, a u koje mu je bolje da bježi glavom bez obzira. Zapravo, ne. Ženi uvijek paše pažnja i nježnost, osim kad joj to ne paše. A to se vidi. Sve se to vidi, muškarac samo treba biti dobro skoncentriran u promatranju. Htjela sam reći, biti vidovit. Da. Upravo to.

Pamćenje je također jedna od važnih karakteristika koju morate prakticirati. Nemojte slučajno zaboraviti one datume koji su ženi važni u njenom životu. Ma što to bilo. Npr. kada ste joj zadnji put kupili sladoled, ili kada ste na onoj benzinskoj komentirali ono što joj je išlo na živce, ili kad ste prije dvadeset godina bili u kinu i gledali onaj divan film na koji je plakala….ha? Koji? Ne znate? Sram vas bilo.

I što je onda tu čudno ako se naljutimo kada ne dobijemo ono što želimo.

A možda vam je bez nas bolje. Kaže moj kolega, ne isplati se. Ali on je mlad i uči. Ne zna da je bolje imati ženu koja nezna što želi nego biti bez nje.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*