Lakovi za nokte kao muzejski eksponati

Piše: VESNA JANKOVIĆ

Dok mi se suši lak na noktima vrlo sam mirna i dobra. Obuzdam se čak ne koristiti tastauru. Dakle, slušam glazbu i trepćem očima. I čekam. Nisam jedna od onih koja obilazi salone ljepote, vjerojatno mi onda ne bi nedostajalo strpljenja. Tamo moraš , hoćeš-nećeš. A doma mi se nekako predugo čini  držati ruke van upotrebe. Taman nalakiram, a isti mi čas po glavi roji nekoliko stvari koje bi trebalo učiniti, ali to mi, naravno nije palao na pamet ranije. Baš sad. Dok se suši lak na mojim noktima i dok onako ironično i od milja muškarci vole reći, da je žena nemoćna. Ma to ona samo razmišlja. Kad nalakiraš nokte nekako ti mozak počne raditi. Valjda prekovremeno. Bez naplaćivanja,više onako volonterski.  Povremeno provjeravam zadnji nalakirani nokat jel suh. Ponekad pogriješim u procjeni pa krenem u akciju koja završi u katastrofi. Jer, ako lak nije do kraja suh, treba sve ispočetka. Preveliki luksuz za priuštiti. Ako nemaš dovoljno strpljenja, to može potrajati i satima. Bolje biti miran, tih i povučen ma koliko trajalo, nego ponavljati lakiranje i čekanje. Nema goreg.

Malo pušem. Titram prstima ispred ustiju i pušem. Stavljam ruke kroz otvoren prozor na sunce, da prije bude gotovo. Al počinje kiša. Nemam sreće. Drugi puta ću u DM pitati za kakav brzosušeći lak da si olakšam stvar. A onda mi iz čista mira kroz glavu proleti misao, jel, kad već mozak čekajući radi punom parom: zašto uopće žene lakiraju nokte? Paze da boja laka odgovara boji odjeće koju nose. Ili je to jednostavno u trendu. A moda je moda.

Ja imam svoje faze. Zimi rijetko lakiram nokte, ali s proljećem mi to nekako dođe samo od sebe. Nižem te bočice raznih nijansi, od jarko crvene do blago crvene, bijele, boje breske, blago ljubičaste, naranđaste, ma, ne stignem ih sve potrošiti. Naravno, zimski period traje mnogo duže od ovog sunčanog i toplog. Mogla bih napraviti malu izložbu muzejskih primjeraka. Možda mi se tko i pridruži.

Eh, sad je već sigurno suh, sto posto. I bez puhanja. Odoh pokupiti veš pa na kavu. Osim za lakiranje  nedjelja je i najbolji dan za opuštanje. Dobih kompliment da mi boja laka odgovara odjeći. Neki muškarci to primijećuju.

Neće dugo potrajati. Boja laka. Treba se igrati. Bolje bojama nego ljudima.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*