Ljubav je, ili nije

Piše: VESNA JANKOVIĆ

Ljubav se ne govori, ne moli, ne traži. Ljubav se osjeća, ona se pronalazi. Nije ljubav nagovaranje: možeš li mi, znaš, trebalo bi..Ljubav je: ne brini, sve će biti u redu  Nije to čekanje poruke ili neizvjesnost hoće li ti se netko javiti ili ne, niti je to trenutna želja. Nisu to leptirići koji kako brzo dolijeću,  još brže i odlijeću. Nije to izgovaranje: volim te, u trenutku strasti.

Ljubav nije čekanje da se netko predomisli. Niti je to lista s čijeg te popisa brišu kad naiđe novi val. Ljubav je povjerenje, sigurnost. Topla ruka kada ti je hladno. Duga tišina zagrljaja.  Razumijevanje. Podrška.

I mirnoća. Definitivno mirnoća. Bonaca. Uvijek bonaca. Ne razmišljaš hoćeš li, nego kada ćeš. Uopće se ne propitkuješ gdje je, jer se podrazumijeva da znaš. Ljubav nikada ne shvaćaš i ne doživljavaš kao  obavezu. To je zadovoljstvo da nekoga do koga ti je stalo učiniš sretnim. I u toj sreći stanujete oboje.

Ljubav nije instant  užina. Ljubav je pomno pripreman domaći ručak sa mnogo,mnogo namirnica i začina koje usklađuješ i miješaš, slažući ih u istu,ali uvijek drugačiju i zanimljivu komponentu jednog te istog kulinarskog specijaliteta. Onog, kojeg se ne zasitiš.

Ljubav te uvijek drži spokojnim. Ne odriče te se pri prvom naletu vjetra, niti se ti odričeš nje sa dolaskom jakih kiša.  Ne. Ljubav ti pruža zaklon, čak i onda kada ga ne zaslužuješ.  Oprašta ti. Gleda i pronalazi u tebi sve one tvoje vrijednosti koje te čine posebnim.

Ljubav nije izdajica, ni prevarant. Ne zna lagati, izmišljati, ni kalkulirati. Ljubav je naivno dijete koje ima  svoje iskreno i otvoreno srce koje je slobodno davati i primati.

Ljubav su kompromisi. Zajednički dogovori.  Ništa površno, u prolazu, ni na brzinu.

Nije ljubav rezervna guma. Ni na jednu noć rezervirana soba.

Ljubav je puno, puno razgovora. Od običnih malih stvari do duboko intimnih i ozbiljnih, životno potrebnih. Nikada ne podrazumijeva borbu za nečiju naklonost. Nije ljubav; gdje si? Ljubav je; tu sam. I uvijek ću biti. Za tebe. Za nas.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Vesna Janković

Vezane vijesti

Komentiraj

*