Mislim na proljeće!

Piše: VESNA JANKOVIĆ

Vani brije, a na društvenim mrežama čitam statuse o dolasku proljeća. Dok stavljam kapu zatvarajući vrata za sobom uranjući u hladnu frontu sjeverca, mislim na proljeće. Kad rukavicama prikrivam promrzle prste, pretvarajući se da mi je manje hladno, priželjkujem proljeće. Dok mijenjam dan na kalendaru premiještajući crvenu traku sa 20. na 21., razmišljam o prvom danu proljeća. Bez obzira na njegov dolazak koji nam priopćavaju mediji , za mene će 21.03. kako su nas nekada učili u školi , uvijek biti taj dan. Prvi dan proljeća.

Kada zalijevam cvijeće na prozoru mrzovoljno gledajući u sivi preljev oblačnog sloja, dozivam proljeće. Kada odgađam planirani izlet zbog nepovoljnih vremenskih prilika, zatvorenih određenih dijelova prometnica, možda još očekivanog snijega u narednim danima, itekako žudim za proljećem. Dok pregledavam prošlogodišnje slike na temu; dogodilo se na današnji dan, nevoljko oblačim čizme i za svaki slučaj uzimam kišobran.

Također, istim intenzitetom kojim čeznem za proljećem, pribojavam se  iznosa računa za grijanje. No, pokušavam  fokus zadržati na mirisima, bojama i vedrini „svog“ godišnjeg doba. Prisvojila sam ga kao „svog“, jer i moje ime govori tome u prilog. A ako je tome vjerovati, onda sam ja Božica proljeća zajedno sa svim Vesnama ovoga svijeta.

I dok tako vani brije, puše i huče, ja se doista trudim misliti na proljeće.  Zamišljam svu ljepotu buđenja kroz dječji smijeh, igru, zelena jutra, otvaranje prvih cvijetova, nastajanja nekih novih životnih početaka. Kada se maštanje oblikuje u stvarnost kraj mene će sjediti najljepše godišnje doba u svoj svojoj raskoši i ljepoti.  Bit će dovoljno samo otvoriti vrata i prozore da sivilo i hladnoću zamijeni sunčeva toplina.  Proljeće i ja biti ćemo na  klupi u parku i promatrati prolaznike. Nagovorit ću ga na selfie. I dopuniti slike kojima već neko vrijeme upotpunjavam  album svojih  ostvarenih želja.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*