Moj dvosjed, čaj film i represija reklama

Pipe: VESNA JANKOVIĆNamjestim se udobno na svom dvosjedu čekajući početak filma. Čaj od matičnjaka, krekeri, mobitel na punjenju. Naslov djeluje obećavajuće. Konačno nešto što nije repriza (barem u mom repertoaru odgledanog). I konačno nešto što nije CSI, ova ili ona varijanta, pomislih, neće biti mrtvih. No, prije samog početka film, serija reklama.

Iako me karakteristike mog horoskopskog znaka opisuju kao nešto posve suprotno, poprilično sam strpljiva. Potrajao je taj serijal ekonomsko-propagandnih poruka i napokon najavna špica. Par kadrova iz filma, pa opet reklame. Čekaj malo. Pa ja sam još pod dojmom onih koje su bile prije nepunih 5 minuta, a sad opet ponavljanje istih. Kao da napamet učim pjesmicu, ponavljajući stih za stihom.  Imam li izbor? Čekam. Još uvijek sam strpljiva. Pa film još nije ni počeo, ne znam o čemu se radi, a već dva bloka podužih reklama. No, stpljen-spašen. Dobro da nisam zaboravila što su prikazivali prvi kadrovi filma.

Film je trajao dobrih dva sata, barem je tako pokazivao sat od početka najave pa do završetka odjavne špice. No, koliko li i je on doista trajao? Meni se čini kao da sam gledala reklame, a svako malo su unutar nepravilnih razmaka ubacivali neke kadrove iz filma. Sve mi se pomiješalo. I Mangeta, i Charlize Teron, i calgon i kinder pingui i do kraja filma bila sam poprilično iznervirana, pa je moje strpljenje na ljestvici od 1 do 10 bilo van konkurencije. Poželjela sam zamijeniti čaj za coca colu, usput zapisivala akcijske ponude u trgovinama za idući tjedan (one akcijske letke više ne vidim u našim poštanskim sandučićima), pred očima mi bljeskala pivska pjena … Sve se nisam mogla odlučiti jel’ bolja reklama za Karlovačko ili Ožujsko pivo (možda ipak Heineken).  Zaključila sam da bi gledajući filmove ili serije  na televiziji usput mogla i kuhati i peglati, čak pročitati dobar dio knjige, obaviti koji telefonski razgovor. Na kraju sam samo svako malo izlazila van iz sobe i provjeravala da li mi nedostaju namirnice koje su na akciji. Usput napravila spisak za idući dan.

Doduše, ima pokoji film uz koji „u paketu“ ne idu reklame, ali to je jako rijetko. A ništa. Moramo se naviknuti. Red filma, red reklama, red filma, red reklama i tako sve do kraja. I da…zaboravih napomenuti da sam na kraju filma shvatila da sam ga već jednom gledala. Valjda sam sve pomiješala zbog reklama.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*