Novi dan

Piše: VESNA JANKOVIĆ

Izlazi sunce ponad krovova kuća kao malena užarena kugla. Tiho, ne čuju ga ni drveće, ni ljudi, ni ptice. A dive mu se samo rijetki koji ga ne prespavaju i u čijim očima oživi barem na  minutu, onako skromno i nenametljivo, a tako živo i upečatljivo. Budi zaspale crijepove i noći daje do znanja da se rezignirano pritaji sve do večeri, pa se svake sekunde podiže rezonantno i dostojanstveno, kako i doliči jednoj središnjoj zvijezdi u našem planetarnom sustavu. Učini ti se tako sićušnim kad ga gledaš, da pomisliš kako ga možeš držati na dlanu i istovremeno  tako blizu da sa njim poželiš podijeliti svoj doručak .

Izlasci sunca mogu biti jednako romantični kao i zalasci. U šumovima beskraja gdje se rađa  novi dan za koji nitko ne zna što nam donosi, kriju se velike tajne. Možda sakrivena ljubav,  ugodno iznenađenje,  bolna istina ili jednostavna ljepota postojanja. U ljepoti postojanja otkrivene misli kojima želiš dati smisao upravo tog jutra i upravo tog dana. Osjetiš  to po smiješku koji se razvlači tvojim licem dok ti se tople zrake sapliću pogledom sanjara. Po izgledu u  haljini, koja ti nikada ranije nije ovako dobro stajala, pripijena, zamamna baš kao  jutarnja bajka što se pečati na istoku. Primijetiš to po disanju, po  koracima u kojima svako malo zaustavljaš dah trčeći da se izgubiš u praskozorju  i pronađeš sebe u crveno-žutim obrisima jutra.

Bolnu istinu ostavljaš za sutra, prekosutra…. poslat ćeš je na neku nepoznatu adresu bez imena i prezimena, pa nikada neće pronaći primaoca, niti će se moći vratiti pošiljaocu.  Ako se slučajno vrati, zapečatit ćeš je i pustiti niz vjetar.

Jedino ćeš ljubav prigrliti, jer jedino ona je vrijedna da sa njom odlepršaš i isprepleten sa suncem prekriješ nebo.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*