medjimurjepress@gmail.com

Art Zagreb

Art Zagreb je središnje događanje tržišta umjetnina u Hrvatskoj čija je svrha poticati razvoj tržišta umjetnina. Kao jedinstveno mjesto na kojemu možete kupiti radove domaćih i stranih umjetnika po transparentnim cijenama, Art Zagreb je nezaobilazan sajam za kolekcionare, one koji će to tek postati, ali i ljubitelje umjetnosti koji traže rad za svoju kuću ili stan.
Sajam se sastoji od tri dijela: prodajnog, izložbenog i predavačkog. Cijelo prizemlje Hale V biti će veliki prodajni prostor rezerviran za domaće i strane galerije.

Ove godine Art Zagreb postaje mjesto međunarodne suradnje i platforma za mlade, domaće i strane, galerije i umjetnike, sa svrhom obogaćivanja umjetničke scene Hrvatske i regije. Prvi kat rezerviran je za međunarodnu studentsku izložbu na kojoj će uz studente s ALU Zagreb sudjelovati i studenti s Accademia di Belle Arti iz Venecije i Berlinske Weissensee akademije. Ovom izložbom želimo osigurati susret akademija i njihovih studenata, te potaknuti međunarodnu razmjenu i komunikaciju.

Među gostima i predavačima biti će i Stephanie Dieckovoss, bivša menadžerica sajma Frieze koja trenutno predaje na Kingston colledgeu, Sint Martinsu i Sotheby’s Institute of Art Online, i Jan Peter Verhagen sa TEFAF-a, jednog od najvećih sajmova umjetnina na svijetu koji se trenutno održava dva puta godišnje u New Yorku i jednom godišnje u Maastrichtu.
Plasiranjem hrvatske umjetnosti u dobro poznatom formatu, želimo potaknuti izvoz i promovirati Hrvatsku kao zemlju bogate likovne scene.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*