Međimurje Press
Kultura i obrazovanje Zdravlje

Buduće medicinske sestre i tehničari i neposredne iskustvene priče!

Buduće medicinske sestre/tehničari Srednje škole Čakovec ne posustaju u svojim namjerama bez obzira na okolnosti. Ugošćuju vrsne predavače iz struke koji osim zavidnog znanja, posjeduju ono što je mladom naraštaju najpotrebnije – iskustvene priče.

Mario Nemec, bacc. med. techn, glavni tehničar Odjela Psihijatrije, pričao nam je o važnosti i načinima dobre komunikacije sa svojim pacijentima.

Spomenka Tomašić, bacc. med. techn, kako je od milja zovu: Duša Dnevne bolnice – prenijela je našoj mladosti sve ono što čovjeka čini čovjekom. Ponekima su i suze zasjale u očima. Kaže da ju volontiranje oplemenjuje i da je osjećaj neprocjenjiv. U Udruzi Pomoć neizlječivima, ona je voditeljica posudionice pomagala.

Učenici i njihovi nastavnici: Brigita Prstec koja je i glavni krivac za ovakva druženja, Đurđica Hlapčić i Silvija Novak sa zadovoljstvom su odslušali svoje kolege.

Poštivali smo sve epidemiološke mjere tako da dvorana nije bila popunjena, ali i tome smo doskočili! Dok su cekači četvrtog razreda slušali uživo, peti razred medicinara slušao je online putem svojih platformi.
A kada su medicinari u akciji (fotke), njihovi nastavnici uživaju znajući da: “Najveći znak učiteljeva uspjeha je kada učenici rade kao da učitelj ne postoji.”

Tekst i foto:

Đurđica Hlapčić, mag. med. techn

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja