Centar za kulturu

Najava programa do 18.4.2019.

Najava programa do 18.4.2019.

Tribina ČAKOVEC ČETVRTKOMN

11.4. u 20 sati – KONCERT U ŠPALJOLSKOM STILU

18.4. U 20 SATI – TERET – film

IZLOŽBA 11.4.2019. u 19.00 sati – izložbeni prostor czk

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC: ishodište poliperspektivnosti – Susret učitelja i učenika

FILMSKI PROGRAM

Iz dana u dan

petak 5.4.

18.00 Kino za mlade

TAKVA SU PRAVILA

obiteljski film / Hrvatska / 2015.

Režija: Ognjen Sviličić

20.00 UFURAJ SE I PUKNI

premijera

komedija / Hrvatska / 2019.

Režija: Ljubomir Kerekeš

Uloge: Ljubomir Kerekeš, Zoran Pribičević, Jan Kerekeš, Mirela Brekalo, Ana Begić, Goran Grgić, Žarko Potočnjak, Hana Hegedušić, Draško Zidar

21.30 Caffe bar Coolturnjak

druženje s autorima i glumcima filma UFURAJ SE I PUKNI

subota 6.4.

16.00 HRABRI MALIŠAN 2

Minuscule – Les Mandibules du Bout du Monde

animirani obiteljski film / sinkroniziran

Francuska / 2018.

Režija: Hélène Giraud, Thomas Szabo

18.00 UFURAJ SE I PUKNI

komedija / Hrvatska / 2019.

20.00 GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA

Pet Sematary

horor, triler / SAD / 2019.

Režija: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer

Uloge: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow

nedjelja 7.4.

16.00 HRABRI MALIŠAN 2

Minuscule – Les Mandibules du Bout du Monde

animirani obiteljski film / sinkroniziran na hrvatski

18.00 UFURAJ SE I PUKNI

komedija / Hrvatska / 2019.

20.00 GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA

horor, triler / SAD / 2019.

ponedjeljak 8.4.

18.00 HRABRI MALIŠAN 2

animirani obiteljski film / sinkroniziran na hrvatski

20.00 UFURAJ SE I PUKNI

komedija / Hrvatska / 2019.

utorak 9.4.

19.00 Dvorana Zrinski/Scheier

KONCERT

ZAGREBAČKI PUHAČKI TRIO

18.00 GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA

horor, triler / SAD / 2019.

20.00 UFURAJ SE I PUKNI

komedija / Hrvatska / 2019.

srijeda 10.4.

nema programa

četvrtak 11.4.

19.00 izložbeni prostor – otvorenje izložbe

GRADITELJSKA ŠKOLA

ISHODIŠTE POLIPERSPEKTIVNOSTI

Susret učitelja i učenika

20.00 Tribina ČČ

KONCERT U ŠPANJOLSKOM STILU

TANJA RUŽDJAK, sopran

PEDRO RIBEIRO RODRIGUES, klasična gitara

petak 12.4.

18.00 HELLBOY

akcija, avantura / SAD / 2019.

Režija: Neil Marshall

Uloge: David Harbour, Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane

20.00

BENOV POVRATAK

Ben is Back

obiteljska drama / SAD / 2019.

Režija: Peter Hedges

Uloge: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton

subota 13.4.

20.00 ĐORĐE BALAŠEVIĆ

KALENDAR MOG DJETINJSTVA

monodrama uz klavir

nedjelja 14.4.

20.00 ĐORĐE BALAŠEVIĆ

KALENDAR MOG DJETINJSTVA

monodrama uz klavir

ponedjeljak 15.4.

18.00 HELLBOY

akcija, avantura / SAD / 2019.

20.00 BENOV POVRATAK

obiteljska drama / SAD / 2019.

utorak 16.4.

18.00 HELLBOY

akcija, avantura / SAD / 2019.

20.00 BENOV POVRATAK

obiteljska drama / SAD / 2019.

srijeda 17.4.

10.00 KINO ZA VRTIĆE I OSNOVNE ŠKOLE

DJECA TRANZICIJE

četvrtak 18.4.

20.00 Tribina ČČ

TERET

igrani film / Srbija, Francuska, Hrvatska, Iran, Katar / 2018.

Režija: Ognjen Glavonić

Uloge: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev

Najave:

IZLOŽBA

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

izložbeni prostor, četvrtak 11. travnja 2019. u 19.00 sati – otvorenje izložbe

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC

ISHODIŠTE POLIPERSPEKTIVNOSTI

Susret učitelja i učenika

U četvrtak, 11. travnja, s početkom u 19:00 sati, u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorit će se izložba Ishodište poliperspektivnosti. Riječ je o skupnoj izložbi radova kojom će se predstaviti djelovanje Graditeljske škole Čakovec unutar zajednice.

Graditeljska škola osnovana je 1961. godine kao Građevinska tehnička škola te, kao takva, u kontinuitetu djeluje sve do danas. Važnost razvoja graditeljstva kao gospodarske grane od osobitog značaja prepoznata je od samih začetaka škole za čije se rastuće potrebe 1977. godine gradi novi kompleks školske zgrade, učeničkog doma, sportske dvorane i školskih radionica, a 1996. godine otvoren je i Odjel za likovnu umjetnost i dizajn . Danas škola obuhvaća 32 razredna odjeljenja s više od 500 učenika, a njena važnost kao jedne od vodećih strukovnih škola na sjeverozapadu hrvatske prepoznata je i izvan granica županije.

Sukladno mnogobrojnim programima koje škola nudi, izložbom su obuhvaćeni radovi širokog spektra: od multimedije, djela izvedenih u klasičnim tehnikama, arhitektonskih projekata do projekata iz područja geodezije. Posebnost ove izložbe očituje se u tome što, uz radove nastavnika, obuhvaća i djela bivših učenika koji su trenutačno na studiju ili su srednjoškolsko obrazovanje završili nedavno.

Takav izložbeni koncept publici pruža uvid u temeljna znanja, vrijednosti i vještine koje učenici Graditeljske škole stječu prilikom obrazovanja te naznačuje smjerove u kojima se razvijaju neovisno o činjenici da svi dijele zajedničku ishodišnu točku.

Neki od izlagača su: Ana Pintarić, Andrija Večenaj, Andro Mihalac, Barbara Gorski, Dario Štokić, Denis Maček, Ilija Vabec, Ivan Čondor, Klaudija Hozjan, Lea Sačar, Lucija Šubić, Magdalena Krištofić, Marcel Kopričanec, Mihael Novak, Milan Čatlaić, Mirna Žerjav, Miroslav Polanec, Neva Nevičica Horvatić, Nikola Strahija, Paula Perčić, Petar Križnar, Petra Piknjač, Suzana Šestan, Tamara Mustač, Tatjana Lukman, Vanja Vrbanec i Žanina Mavrin, a izložbu možete pogledati do 6. svibnja 2019. godine.

Tanja Karas, mag.hist.art.

Fotografije:

1. Lea Sačar, studij arhitekture, detalj projekta: Medicopark Maribor “2 HILLS“

2. Marcel Kopričanec, studij arhitekture, detalj projekta preuređenja Jakuševca

3. Neva Nevičica Horvatić, studij na ALU, smjer akad. slik.- graf., “KRIK“, sitotisak

4. Denis Maček, studij informacijskih znanosti, redizajn web sjedišta Hrabrog telefona

Tribina ČČ 11.4.2019. u 20 sati

Koncert

U ŠPANJOLSKOM STILU

TANJA RUŽDJAK, sopran

PEDRO RIBEIRO RODRIGUES, klasična gitara

Koncert organiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Program:  F. Sor, F. Garcia Lorca , J. Rodrigo, M. Ruždjak. M. de Falla

TANJA RUŽDJAK

Diplomirala je u klasi prof. Martine Zadro 2012., a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović 2013. godine. Uspješno je nastupala u zemlji i inozemstvu (Italija, Austrija, Slovenija, Nizozemska, Španjolska, SAD, Australija i dr.). Kao koncertna pjevačica nastupala je izvodeći djela poput “Missa Apostolica” G. Wirtha ,”Missa brevis u Bduru” W.A. Mozarta, kantata “Laudate pueri Dominum“ G. F. Haendela, San ljetne noći F. Mendelssohna. Redovito nastupa sa pijanistom Danijelom Gašparovićem izvodeći glazbu F. Schuberta, P. I. Čajkovskog, N. Rimski Korsakova, S. Rahmanjinova, F. Poulenca, H. Duparca, D. Pejačević, J. Hatzea i mnogih drugih. Uspješno nastupa u zemlji i inozemstvu sa gitaristom Pedrom Ribeirom Rodriguesom izvodeći djela B. Brittena, H.Villa Lobosa, F. Sora, I. Padoveca, J. Rodriga i mnogih drugih. Nastupa i sa gitarskim triom Elogio (Petrit Ceku, Pedro Ribeiro Rodirigues i Tomislav Vukšić), članica je ansambla „Projekt Lazarus“ koji se bavi promocijom hrvatske glazbene baštine i revitalizacijom do sad ne izvođenih djela hrvatskih skladatelja između 16. i 18. stoljeća. Surađuje sa renomiranim orkestrima poput Zagrebačke filharmonije, Simfonijskim orkestrom HRT, Hrvatskim komornim orkestrom, Orkestrima opere Hrvatskog narodnog kazališta „Ivana pl. Zajca“ u Rijeci i opere HNK u Osijeku, orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i drugima. Nastupala je i surađivala sa mnogima dirigentima poput Nikše Bareze, Pavla Dešpalja, Ive Lipanovića, Lorisa Voltolinija, Leopolda Hagera, Hansa Grafa, Ricarda Estrade, Natalie Murray Beale, Maura Contija, Ivana Josipa Skendera, Zdravka Šljivca, Josipa Šege, Nade Matošević, Filipa Pavišića, Darijana Ivezića, Ivana Vukušića i drugih.

Dobitnica je više nagrada na međunarodnim natjecanjima (druga nagrada na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Bruna Spiller”, Crna Gora 2012. godine, posebna nagrada na „Vienna International Music Seminar Competition“ u Beču, Austrija 2011. Dobitnica je prestižne nagrade „Laureat“ festivala “Allegro vivo” (Horn, Austrija 2014.) i nagrade Zagrebačke filharmonije „Najbolji mladi glazbenik“ 2016. godine. Redovito nastupa na prestižnim festivalima: Hvarske ljetne priredbe, Ciklus koncerata u HNK Šibenik, Koncerti u ljetnikovcu Bunić Kaboga Dubrovnik, Gostičevi dnevi u Sloveniji, Festival alpenarte i „Allegro vivo“ u Austriji , Festival Organistico Internazionale „Gaetano Calido“ i „Nei suoni dei luoghi“ u Italiji i mnogi drugi. Članica je Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika, a surađuje sa uvaženim domaćim i inozemnim umjetnicima kao što su Simon Dešpalj, Nina Cosetto, Adela Glac Rilović, Gerhard Zeller, Silvano Zabeo, Paul Plummer, Eva Blahova, Mirella Freni, Jaume Aragall, Joelle Bouffa i drugi. Ostvarila je niz zapaženih uloga u više opernih kuća i produkcija, kao što su: Tatjana u „Jevgeniju Onjeginu“ P. I. Čajkovskog (Creske ljetne večeri i Dani Josipa Kašmana), Luciu u Donizettijevoj „Lucia di Lammermoor“ sa Barcelona Opera Studio „Atempo“ u Barceloni, Španjolska, Mimi u Puccinijevom „La Boheme“ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku pod ravnanjem maestra Filipa Pavišića i režiji Petra Vujačića, Kleopatru u „Juliju Cezaru“ G. F. Haendela u produkciji umjetničke organizacije SKOP pod ravnanjem maestra Maura Contija i režiji Nenada Glavana.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ostvarila je sljedeće uloge; prvi paž u „Lohengrinu“ R.Wagnera pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i režiji K. J. Schildknechta, Anninu u Verdijevoj „La Traviati“ u pod ravnanjem maestra Josipa Šege i režiji Janusza Kice, Musettu i Mimi u „La Boheme“ G.Puccinija u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, Ivana J. Skendera  i Lorisa Voltolinija u režiji A. Bernarda, Susannu u „Figarovom piru“ W. A. Mozarta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pod ravnanjem N. M. Beale i Mo. Nikše Bareze u režiji Mauricia Garcia Lozana, Ninettu u „Zaljubljen u tri naranče“ S. Prokofjeva pod ravnanjem Mo. Bareze u režiji K. Dolenčića, Jelenu o operi Nikola Šubić Zrinjski pod ravnanjem mo. Ivana Skendera u režiji K. Dolenčića , Melku u operi „Adel i Mara“ J.Hatzea pod ravnanjem Mo. I. Skendera i Luke Vukšića. Trenutno je studentica postdiplomskog studija u klasi prof. Claudie Visce na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču.

Pedro Ribeiro Rodrigues, klasični gitarist rođen u Mira De Aireu (Portugal). S deset godina počeo je svirati klasičnu gitaru i klarinet. U rodnom gradu završio je srednju muzičku školu u klasi prof. Dejana Ivanovića. Dobitnik je 1. nagrade na gitarističkom natjecanju São João da Madeira 2003. godine. Iste godine upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka, gdje je diplomirao 2007. godine. U srpnju 2010. godine završio je poslijediplomski studij kod prof. Darka Petrinjaka. Tijekom studija, pohađao je majstorske tečajeve kod uglednih gitarista i pedagoga: Zoran Dukić, Carlo Marchione, Pablo Marquez i Costas Cotsiolis. Pedro je nastupao u Hrvatskoj, Luksemburgu, Škotskoj, Nizozemskoj, Kosovu, Sloveniji i Portugalu. Za portugalsku kuću Numerica snimio je svoj prvi manuscript u kojem izvodi vlastite obrade devet sonata portugalskog skladatelja Carlosa Seixasa za gitaru.

Nastupa kao solist, a trenutno sudjeluje u nekoliko projekata komorne glazbe, poput dueta sa sopranom i flautom. Osnivač je gitarskog trija Elogio, s Petritom Çekuom i Tomislavom Vukšićem, svi školovani u majstorskom razredu profesora Darka Petrinjaka.

Predaje gitaru i komornu glazbu na Glazbenoj školi Zlatko Grgošević u Zagrebu, a suosnivač je i stalni nastavnik međunarodne ljetne škole za mlade glazbenike Youngmasters festival u Samoboru. Njegovi učenici osvojili su impresivan broj nagrada na međunarodnim natjecanjima.

Pedro Ribeiro Rodrigues svira na gitari Antonia Zwirna.

www.tanja-ruzdjak.com

www.pedroribeirorodrigues.com

Tribina ČČ 18.4.2019. u 20 sati

TERET

The load

igrani dugometražni/drama/2018.

Manjinska koprodukcijaRS, FR, HR, IR, QA

Režija Ognjen Glavonić

Scenarij Ognjen Glavonić

Kamera Tatjana Krstevski

Montaža Jelena Maksimović

Oblikovanje zvuka Jakov Munižaba

Kostimografija Maja Mirković

Scenografija Zorana Petrov

Uloge: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev Festivali i nagrade

FESTIVALI I NAGRADE:

Filmski festival u Cannesu – 15 dana autora 2018.

Međunarodni filmski festival Kiev Molodist 2018. – posebno priznanje žirija

Sarajevo Film Festival 2018. – Srce Sarajeva za najboljeg glumca (Leon Lučev)

Haifa film festival 2018. – Nagrada Fedeora za najbolji strani film

Međunarodni festival mediteranskog filma u Montpellieru – CINEMED 2018.

Ljubljanski međunarodni filmski festival LIFFe 2018. – Posebno priznanje žirija

Zagreb Film Festival 2018. – Zlatna kolica za najbolji film

Festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu 2018. – Nagrada FIPRESCI za najbolji film, Posebno priznanje žirija

Međunarodni filmski festival u Solunu 2018. 

Međunarodni filmski festival u Marakešu 2018. – Najbolja režija (Ognjen Glavonić)

Filmski festival u Trstu 2019. – Nagrada portala Cineuropa

Međunarodni filmski festival u Sofiji 2019  – Posebno priznanje žirija

Vlada radi kao vozač kamiona za vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine. Zadatak mu je da od Kosova do Beograda preveze tajanstven teret te putem prolazi kroz nepoznato, ratom uništeno područje. Kada napokon obavi posao, Vlada se treba vratiti kući i suočiti s posljedicama svojih djela.

Trajanje: 98 minuta

(Vesna Makovec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*