medjimurjepress@gmail.com

CodeInnova – testiranje i evaluacija intelektualnih rezultata!

CodeInnova: Teaching programming in Primary school: curriculum, didactic methods, texbooks, online suport ime je međunarodnog partnerstva financiranog sredstvima Europske komisije iz programa Erasmus+ KA201, strateška partnerstva za razvoj inovacija.

Projektni tim iz I. osnovne škole Čakovec u partnerstvu s timovima iz škole Zamojskie Towarzystwo Oswiatowe iz Poljske, škole Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres iz Portugala, fakultetom Jyvaskylan Yliopisto iz Finske i timom iz Školske knjige, razvili su novi kurikulum za poučavanje i učenje programiranja učenika od 1. do 8. razreda, dva priručnika i pedesetak scenarija poučavanja primijenjivih na škole u partnerskim zemljama.

Nakon godine dana zajedničkog rada, svi obrazovni materijali su završeni i poslani na testiranje u škole diljem Europske unije. Ponosni smo radom i doprinosom projektnog tima iz I. osnovne škole Čakovec u ovom međunarodnom partnerstvu čime nastavljamo kontinuirani rast i razvoj na području razvoja digitalnih kompetencija učitelja i učenika u našoj školi, razvijamo status naše škole u zajednici europksih škola koje zajedničkim radom neprekidno rade na poboljšanju obrazovnog sustava s naglaskom na razvoj kompetencija potrebnih u budućem školovanju učenika i kompetencije potrebnih na tržištu rada.

Ivana Ružić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*