Croatian Makers Liga u Čakovcu

Danas i sutra diljem Hrvatske održava se 1. kolo Croatian Makers Lige.

Za regiju Zagorja i Međimurja, ono će se održati 3. svibnja s početkom u 17 sati i 30 minuta u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja, a domaćin organizacije je udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Croatian Makers Liga je projekt udruge IRIM (osnivači udruge su Nenad i Rujana Bakić) koji se fokusira na doniranje opreme za robotiku i automatiku i općenito nove tehnologije, te razvoj znanja vezanih uz njih, školama i drugim organizacijama koje rade s mladima.
 
Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers, a njen cilj je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu CM liga je prva masovna robotička liga u Hrvatskoj pokrenuta kao privatna filantropska inicijativa.
 
1. kolo lige će se održati u 19 regionalnih centara po cijeloj Hrvatskoj. Sudjeluje 220 osnovnih škola sa više od tisuću doniranih robota. Na stotine djece u Hrvatskoj će po prvi puta imati priliku baviti se programiranjem i robotikom.
Zamjenica Međimurskog župana Sandra Herman otvorila je ovaj susret i pozdravila sve sudionike koji danas dobili zadatak izrade softvera za BMW-a i Mercedesa.
(r)
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*