U okviru izvannastavne aktivnosti, učenici 4.b razreda Područne škole Gardinovec, dočekali su u svojoj školi zamjenicu župana Međimurske županije Sandru Herman te joj tom prilikom predstavili vrijedan projekt vezan uz očuvanje kulturne baštine. 11 učenika u pratnji učiteljice Lidije Hertarić predstavilo je međimurskog pisca i stvaraoca naše kulturne baštine. Školska godina u znaku stvaralaštva Stjepana Jankovića nit je voditelja ovih mališana koji su se i na ovaj način dokazali kao pravi čuvari zavičajne baštine.

„Ftrgni od zaborava“ na Međužupanijskoj smotri projekata

Djevojčice i dječaci iz 4.b razreda, ove školske godine provode projekt građanin pod nazivom „Ftrgni od zaborava“ u kojem su se informirali o životu i radu pučkog pisca, inače i rodom iz Gardinovca.  Provodeći anketu o znanju o međimurskim pučkim piscima, mališani su odlučili Stjepana Jankovića „ftrgnuti“ od zaborava, a  svojim će se projektom po njegovu završetku u svibnju predstaviti na međužupanijskoj smotri projekata. Djeca kao glavni inicijatori u ovoj maloj školi, glavni su akteri u očuvanju tradicije zavičaja i zajedničkim radom populariziraju ovog međimurskog pučkog pisca te njegov lik i djelao.  Kako su napomenuli, važno im je poznavati kulturnu baštinu svog kraja, a time i biti mali ambasadori svog mjesta, jer pritom šire povijesne i kulturne vrijednosti na sve naraštaje. „Kao dugogodišnji prosvjetni djelatnik, isticala sam važnost opstanka područnih škola u našim ruralnim sredinama i zbog djece i zbog njihovih roditelja, jer one osim što su odgojne ustanove, ujedno su i nositelji društvenog života čitavog mjesta, što dokazuje i ovaj hvalevrijedan projekt učenika 4.b razreda“, istaknula je zamjenica župana prilikom razgovora s učenicima i učiteljima.

Prilikom svog posjeta zamjenica je svakom učeniku Osnovne škole Belica, Područne škole Gardinovec podijelila slatkiše i time zaključile druženje.

(mg)