Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Dani europske baštine 2018.

Nacionalna manifestacija Dani europske baštine 2018. ove godine održava se u okviru  Europske godine kulturne baštine 2018. pod zajedničkom temom „Umjetnost dijeljenja“.

Program se organizira i izvodi u organizaciji Ministarstva kulture RH te je ove godine posebno bogat jer se tijekom cijele godine obilježava Europska godina kulturne baštine. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je važnost uključivanja brojnih institucija, udruga, pojedinaca i obrazovnih ustanova, koje stavljaju „reflektor na rad u baštinskim institucijama koji je često nevidljiv i slabo poznat javnosti.“

Događanjima se želi podignuti svijest o kulturi kao jednoj od zajedničkih temeljnih vrijednosti te promicati aktivno sudjelovanje pojedinaca u kulturnom životu društva. Od strane Ministarstva izdana je i brošura sa svim događanjima na području Hrvatske koja će se odvijati tijekom mjeseca rujna i listopada. U obilježavanje se uključilo 40 gradova i mjesta.

U Muzeju Međimurja Čakovec Dane baštine ove jeseni obilježavamo s tri događaja:

Prvi, koji je održan i vezan za otkrivanje Spomen ploče potočnom pralu u Gardinovcu, drugi, prezentacija filmova o nematerijalnoj baštini Međimurja i treći, Dani židovske kulture i baštine.

(Muzej Međimurja)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja