Danijel Kralj predstavio četvrtu zbirku pjesama „Moja radost neprolazna“

U okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige, u knjižnici Gimnazije Josipa Slavenskog predstavljena je nova, četvrta po redu zbirka pjesama „Moja radost neprolazna“ autora Danijela Kralja

Danijel Kralj diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu te je dobitnik druge nagrade na Goranovom proljeću 2003. godine u kategoriji osnovnih škola. Premda slijep od rođenja, od malih je nogu pokazivao interes za jezik i književnost, a najnoviju knjigu predstavio je među učenicima i profesorima škole koju je i sam pohađao. Jedna od važnih osoba za njegova postignuća, uz obitelj, je njegova profesorica hrvatskog jezika u Gimnaziji, Mirjana Vidović, koja je predstavila samog autora. „Od prvog susreta s Danijelom primijetila sam njegovu sposobnost i interes za jezik i književnost. Fascinira me kada učenici odaberu jezik i bavljenje jezikom te žele na tom području dodatno napredovati. Njegova nova zbirka pjesama pršti optimizmom i pozitivnim osjećajima jer je odabrao da u njegovu mraku svijetli svjetlost i zasigurno živi promjenu kakvu sam želi vidjeti u svijetu“, istaknula je profesorica Vidović.

Čestitke autoru na novoj knjizi ispred Međimurske županije uputio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Branko Sušec, a predstavljanju knjige nazočili su polaznici književnih radionica, učenici Gimnazije. Knjigu je predstavio profesor Ivan Pranjić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu koji je pročitao i nekoliko pjesama iz bogatog opusa autora.

U Gimnaziji sam predstavio već tri svoje knjige te se uvijek s radošću vraćam u ove prostorije. Četvrtom knjigom želim prenijeti poruku optimizma, posebice učenicima jer se uistinu nikada ne treba predati. Život je toliko vrijedan i često nismo ni svjesni svih divnih stvari kojima smo okruženi.“, zaključio je autor zbirke Danijel Kralj.

(UO za poslove župana)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*