Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Dašak folklorne tradicije u Maloj Subotici

KUU Zvon Mala Subotica

U nedjelju se u Maloj Subotici okupilo šest folklornih ansambala iz Hrvatske i  jedan iz Rumunjske u sklopu folklornog festivala pod nazivom Mostovi folklorne tradicije koji drugi put organizira KUU ZVON iz Male Subotice uz pokroviteljstvo Općine Mala Subotica. Goste su u ime domaćina pozdravili predsjednik KUU Zvon vlč. Đ. Vukalović i načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, a župan Matija Posavec je ovogodišnji festival uz prigodne riječi proglasio otvorenim. Mimohod svih sudionika krenuo je od OŠ T. Goričanca M. Subotica pa do Doma kulture.

Na pozornici ispred Doma kulture predstavile su se folklorne skupine KUDa Belica iz Belice koji ove godine predstavlja Međimursku županiju na državnoj smotri koreografiranog folkora, folklorna skupina KUDa Pregrada iz Pregrade i KUDa Sveti Križ Začretje iz Svetog Križa Začretja iz Krapisnko-zagorske županije, iz Virovitičko-podravske županije folklorna skupina KUU Voćin iz Voćina, FA Petrinjčica iz Petrinje kao predstavnik Sisačko-moslavačke županije, a iz Vukovarsko-srijemske županije folklorna skupina KUDa Josip Lovretić iz Otoka te gosti iz Rumunjske folklorna skupina škole Badea Cirtan iz Cirtisoara. Odlične nastupe publika je nagradila gromoglasnim aplauzima, a ovacije su na kraju dobili gosti iz Rumunjske koji su pobrali simpatije svih okupljenih u publici.

Nakon nastupa slijedilo je druženje svih sudionika festivala, a kako ne bi ostali gladni, odličan grah pripremio je kuhar Zlatko Horvat-Zebo, dok su goste osvježenjem krijepili članovi  KUU ZVON. Druženje uz pjesmu i ples je potrajalo, a sve okupljene je zabavljao TS PRIM. KUU Zvon zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli i sudjelovali u organizaciji ove manifestacije. Za slijedeću godinu najavljuju nove goste i još raznovrsnije plesne koreografije.

Željka Štampar Zamuda

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja