medjimurjepress@gmail.com

David Bendelja i Franjo Križaić osvojili svjetsku broncu iz biologije

Čakovečki gimnazijalci nižu uspjeh za uspjehom

David Bendelja i Franjo Križaić, učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, osvojili su treće mjesto na Međunarodnom natjecanju mladih znanstvenika (ICYS) u kategoriji biologije. Hrvatski tim predvodi mentorica učenika, profesorica čakovečke Gimnazije dr.sc. Žaklin Lukša, a Međimurci su broncu osvojili svojim istraživačkim radom u konkurenciji 47 zemalja svijeta te im je pripala i 1. nagrada za najbolji plakat.

26. Međunarodno natjecanje mladih znanstvenika održalo se u Kuala Lumpuru u Maleziji od 19. do 24. travnja, a na natjecanju sudjeluju učenici srednjih škola od 14 do 18 godine koji su nagrađeni na nacionalnim natjecanjima. Uz Međimurce, Hrvatsku su predstavljale i Marta Paladin, Andrea Belamarić i Laura Busak.

David Karlovčec prvi na državnom natjecanju iz kemije

Uz odlične rezultate iz biologije, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec može se pohvaliti i sjajnim rezultatom na državnom natjecanju iz kemije koje se održalo u Splitu od 14. do 17. travnja gdje je David Karlovčec osvojio prvo mjesto u kategoriji učenika trećih razreda pod mentorstvom profesora Krešimira Trojka.  Pod mentorstvom profesorice Davorke MajetićIvan Premuš osvojio je izvrsno šesto, a Lovro Pokrivač odlično deveto mjesto u državi. Nakon badmintona, informatike i njemačkog jezika, ovo je četvrti put da učenici i nastavnici Gimnazije Čakovec osvajaju prva mjesta u ovoj školskoj godini.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima!

Foto: Gimnazija Josip Slavenski

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*